Karriererådgiver: Får du, hvad du ønsker dig?
Foto: All Over og privat
De fleste mennesker får ikke, hvad de ønsker, fordi de aldrig beder om det. Vi forklarer os selv, hvorfor v vi i vi ikke skal bede om det, vi gerne vil have! Ofte tænker vi ikke engang på at spørge om det, vi gerne vil have. Faktum er, at vi har en "vanvittig" strategi, der ikke virker. Vi spørger ikke. Vi håber. Og håb er ikke en strategi. Punktum.
OM ANNE MARIE VALENTIN
Jeg hedder Anne Marie og er Oestrogens karriererådgiver.
Jeg ejer www.intojob.dk som hjælper mennesker videre i karrieren.
I 2010 sagde jeg mit job op, fordi det ikke længere stemte overens med mine værdier og prioriteter. Jeg oplevede mig selv gå på job hver dag og ikke være glad. Derfor sagde jeg mit job op og blev selvstændig.
I dag har jeg en strålende forretning og rådgiver (mest) kvinder ift. deres fremtidige karrierevalg. - Uanset om de er opsagt eller blot i tvivl om de er på deres rette hylde. De fleste af mine kunder vælger et karrieretjek midt i karrieren for at sikre, at de er på vej det rigtige sted hen.
Jeg har de sidste 13 år arbejdet med karriererådgivning i forskellige virksomheder.
Derudover er jeg uddannet NLP Master, certificeret coach samt Passion-coach.
Jeg glæder mig til at udfordre dig og være din sparringspartner i dit Karriere-univers samt give dig nye begreber og input ifht din karriere og dit jobliv.
Tilmeld dig evt. mit nyhedsbrev her og få flere gode råd og muligheder.
Arbejder du imod dig selv?
Det værste er, er, at vi ofte undgår at spørge i første omgang, ikke på grund af, hvad andre mennesker har fortalt os, men baseret på vores egne negative (og ofte forkerte) antagelser om, hvad de vil svare. Vi taler os ud af alle mulighederne med vores indre dialog. Samtidig spekulerer vi over, hvorfor vi ikke gør de fremskridt, vi ønsker at gøre.
Jo længere vi går rundt med et ønske uden at spørge om hjælp eller finde ud af, om det overhovedet er muligt, det vi ønsker, jo mere arbejder vi faktisk mod os selv. Og jo længere vi venter, jo mindre sandsynligt er det, at vi får spurgt.
Du fortryder kun det, du ikke fik gjort
En måde at øve sig på, hvor du formodentlig er lidt ude af komfortzonen, er når du shopper, f.eks. tøj. Øv dig i at spørge om rabat, ofte virker det faktisk. Jeg har flere gange haft succes med det, og hvem vil ikke gerne have rabat?
Mine spørgsmål har ført mig til nye job- og forretningsmuligheder, venskaber samt uventede stjernestunder.
Fordi. Jeg. Har. Spurgt.
Spørgsmål skaber muligheder
Så hvilke spørgsmål har du undgået at stille?? Mit gæt er, at der er mange. Det kunne eksempelvis være at bede om:
• en tilretning af dit job, baseret på dine specifikke styrker og talenter
• et kursus, du ønsker dig
• rådgivning fra en mentor, du har haft lyst til at lære af
• hjælp fra en kollega
• muligheden for at arbejde hjemmefra en dag eller to hver uge
• en henvisning til en i dit netværks netværk
• hjælp til at skabe kontakt til en potentiel kunde, du ikke har fået taget fat i endnu
Alle eksempler er et udsnit af mine erfaringer fra mine kunder. Hvad mange af dem gerne ville spørge om ... hvis de turde.
Hjælp til selvhjælp
Du kender dine spørgsmål meget bedre end jeg. Giv dine omgivelser mulighed for at støtte din sag. Det er en af gaverne i at spørge; at du giver andre muligheden for at hjælpe dig. Og vi mennesker elsker jo at hjælpe hinanden. Støtte op om idéer og mennesker. Men det er dit ansvar, at få det du gerne vil have. Og det får du, ved at bede om det.
Spørg nu!
Du vil ikke altid få det du ønsker dig. Men i det mindste fik du spurgt. Hvis du ikke spørger, kan verden ikke sige ja.
Mange venter et helt liv på at bede om det, de gerne vil have. Men vores frygt for en afvisning holder os fra at gøre den ene ting, der giver os chancen for at få det.
Enhver form for buy-in fra andre på din idé er umulig, hvis der ikke er noget at sige ja til.
Så spørg. Nu!
Anne Marie Valentin