https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/august/maal-prim.jpg
Karriere og penge

Karrierecoach: Når du dine mål?

2. september 2013
af Karriererådgiver Anne Marie Valentin
foto: All Over og Privat
Har du nogensinde prøvet at sætte dig et mål, og så måtte opgive på halvvejen? Det har de fleste vist. Ofte er det fordi, vi stræber for højt eller fordi, vi ikke overvejer vejen hen til målet, lyder det i ugens indlæg fra karrierecoachen…

Jeg havde engang en chef, der altid sagde: "Mål styrer adfærd". Han har mange gange fået ret. Tony Robbins siger næsten det samme: "Where focus goes - energy flows".

OM ANNE MARIE VALENTIN

Jeg hedder Anne Marie og er Oestrogens karriererådgiver.

Jeg ejer www.intojob.dk som hjælper mennesker videre i karrieren.

I 2010 sagde jeg mit job op, fordi det ikke længere stemte overens med mine værdier og prioriteter. Jeg oplevede mig selv gå på job hver dag og ikke være glad. Derfor sagde jeg mit job op og blev selvstændig.

I dag har jeg en strålende forretning og rådgiver (mest) kvinder ift. deres fremtidige karrierevalg. - Uanset om de er opsagt eller blot i tvivl om de er på deres rette hylde. De fleste af mine kunder vælger et karrieretjek midt i karrieren for at sikre, at de er på vej det rigtige sted hen.

Jeg har de sidste 13 år arbejdet med karriererådgivning i forskellige virksomheder.
Derudover er jeg uddannet NLP Master, certificeret coach samt Passion-coach.

Jeg glæder mig til at udfordre dig og være din sparringspartner i dit Karriere-univers samt give dig nye begreber og input ifht din karriere og dit jobliv.

Tilmeld dig evt. mit nyhedsbrev her og få flere gode råd og muligheder.

Når man ikke får det resultat, man havde forventet, skyldes det at aktiviteterne, viljen eller fundamentet ikke er på plads. Så når vi sætter mål op for os selv er vi også nødt til at sætte mål for aktiviteter, vilje og fundament. En god måde at opsætte mål på er den såkaldte SMART model, som er en kendt og gennemprøvet metode.

Udgangspunktet i modellen er, at dit mål skal være:
Specifikt
Målbart
Ambitiøst
Realistisk
Tidsbestemt

Hvorfor er det vigtigt?
Hver dag skal vi nå resultater, både privat og på job, for at føle, at vi bevæger os i den rigtige retning - mod målet. Det kan være i form af øget omsætning, bedre bundlinje, mere effektive processer, bedre samarbejde, forbedret kommunikation, større effektivitet osv. Der er mange forskellige eksempler på resultater og mål.
Men gode mål kræver, ud over at være SMART, også at du har dit "hvorfor" på plads.
Der er ikke ret mange, der når deres mål, hvis de ikke kan se den gode idé i det; altså har styr på HVORFOR, de ønsker at nå målet..

Styrk din vilje
Et eksempel kunne være, at du har sat dig det mål at kunne løbe et maraton. Så er der pludselig en god grund til at stå tidligt op for at løbe en morgentur. Når vækkeuret ringer og sengen er varm og dejlig, står de fleste af os kun op, fordi vi ved, hvad det skal føre til - altså i dette tilfælde, fordi der står et maraton og venter forude, og du ved, du kun kan gennemføre det ved at træne.

Vores "hvorfor" er altså vores gode grund til at holde fast og gøre det, vi har aftalt med os selv eller andre. Nemlig hvad vi får ud af at nå det opsatte mål.
Du kan bruge forskellige strategier for at styrke din vilje. Delmål og konkurrencer med andre hjælper mange.

Ingen overspringshandlinger
Når du bevidst tænker over formålet med at stå op at løbe, bringer det dig i en positiv tilstand. Du har styr på dit "hvorfor". Derfor finder du heller ikke på forklaringer og overspringshandlinger. Du tænker i stedet på, hvordan din krop bliver stærkere for hver løbetur - og at det bliver endnu lettere at løbe næste gang. Det betyder også, at du ved, at du kun snyder dig selv, hvis du springer en træning over.

En anden vigtig pointe, når du beskæftiger dig med mål og resultater er, at de resultater, du skaber i dag, er et produkt af aktiviteter, vilje og fundament fra fortiden. Den tid, du kan løbe 5 km på i dag, er et resultat af din tidligere træning. - Eller mangel på samme.

Vi bruger ofte en del tid på at kigge på de resultater, vi skaber. Det er naturligvis afgørende, hvilke resultater vi skaber, men der bruges ofte alt for lidt tid på at vurdere, hvilke resultater vi skal skabe i fremtiden. Vi skal være bedre til at sætte mål på aktiviteter, vilje og fundament. På den måde kan du være med til at sikre dine fremtidige resultater.

God fornøjelse med at komme i mål!

Anne Marie


LIGE NU I SHOPPEN:

Boost dit selvværd! - dvd-kursus med psykolog Kisser Paludan, kr. 500

Se mere her

Læs også