https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/juni/work-prim.jpg
Karriere og penge

Karrierecoach: Kan du li' dit arbejde?

24. juni 2013
af Karriererådgiver Anne Marie Valentin
foto: All Over og Privat
Vi lever i en opbrudstid – også jobmæssigt. En stilling på livstid findes ikke rigtigt mere og mange af os oplever at blive afskediget. Det er en tid med muligheder – men også med stress og uro. Læs her, hvordan du tackler det…

Vi er midt i en større revolution, hvad angår måden vi arbejder og lever på. Vi gennemgår kæmpe kulturelle omvæltninger og værdier som at have et job og beholde det "altid" eller at være gift med den samme hele livet, findes ikke længere. Ikke for de fleste af os.
For mange skaber den tid, vi lever i, megen frygt og usikkerhed om fremtiden.

OM ANNE MARIE VALENTIN

Jeg hedder Anne Marie og er Oestrogens karriererådgiver.

Jeg ejer www.intojob.dk som hjælper mennesker videre i karrieren.

I 2010 sagde jeg mit job op, fordi det ikke længere stemte overens med mine værdier og prioriteter. Jeg oplevede mig selv gå på job hver dag og ikke være glad. Derfor sagde jeg mit job op og blev selvstændig.

I dag har jeg en strålende forretning og rådgiver (mest) kvinder ift. deres fremtidige karrierevalg. - Uanset om de er opsagt eller blot i tvivl om de er på deres rette hylde. De fleste af mine kunder vælger et karrieretjek midt i karrieren for at sikre, at de er på vej det rigtige sted hen.

Jeg har de sidste 13 år arbejdet med karriererådgivning i forskellige virksomheder.
Derudover er jeg uddannet NLP Master, certificeret coach samt Passion-coach.

Jeg glæder mig til at udfordre dig og være din sparringspartner i dit Karriere-univers samt give dig nye begreber og input ifht din karriere og dit jobliv.

Tilmeld dig evt. mit nyhedsbrev her og få flere gode råd og muligheder.

Over 50 % af de produkter, vi vil blive præsenteret for de næste 10 år, er sandsynligvis ikke opfundet endnu. Vores roller og regler ændres og måden, vi arbejder på og de relationer, vi har til hinanden, skifter hele tiden.

Genskab dit liv
Inden det store krak i 30'erne havde vi ikke mange rettigheder, ingen pension eller weekendfri. Vi er ved at vende tilbage til denne tilstand. Derfor er vi nødt til at genskabe vores liv og arbejde.

Vore åndelige værdier siger, at vi er mere en dét, vi gør, og samtidig realiserer og definerer vi i høj grad os selv via vores arbejde, vores titel, hvor meget vi tjener, hvilken bil vi kører i osv.

Vi får at vide, at vi har uendelige muligheder og at vi kan, hvad vi gerne vil, samtidig med at der har været mere end et tocifret antal afskedigelser siden år 2000 alene i USA. Flere og flere bliver stressede og har arbejdsrelaterede sundhedsproblemer.

Hvordan løser vi disse dilemmaer?

Hvad gør DIG glad?
Jeg tror kun der er en løsning, nemlig at arbejde med noget, du kan lide. Vælg en vej, der giver dig mulighed for at udvikle dig og dine naturlige talenter og engagementer, og tilpas det til dit arbejdsliv. Det er den eneste sikkerhed i en verden, hvor forandringer er dét, vi kan være mest sikre på.

Der lever stadig myter i vores samfund som: "Du skal være god til én ting hele livet". Det er så indgroet i mange af os, at vi ikke ved hvor stor en magt, det har. Måske du skal turde tro, at du kan mere end "den ene ting", du er bedst til - i hvert fald hvis det ikke gør dig glad. Hvad kan du mere eller hvad drømmer du om?

Vi længes alle efter at gøre en forskel eller at bidrage til andres udvikling. Så find eller skab et job, der passer til dig og dine interesser. Arbejd med noget du kan lide i det job, du har nu, for du behøver ikke skifte job, hvis der er andre muligheder i det firma, du allerede arbejder for.

Nedenstående citat kunne være det nye succes-kriterium:

"At arbejde med noget, man kan lide, er et udtryk for virkelig succes"

Vi "ses" snart igen - nyd sommeren indtil da…

Anne Marie

LIGE NU I SHOPPEN:

Boost dit selvværd! - dvd-kursus med psykolog Kisser Paludan, kr. 500

Se mere her

Læs også