https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/marts/jobcoach-prim.jpg
Karriere og penge

Karriere: Hvem hjælper dig videre?

18. marts 2013
af Karriererådgiver Anne Marie Valentin
foto: All Over og Privat
Når vi skal klippes, går vi til frisøren. Når vi skal have hjælp til parforholdet, går vi i parterapi. Når vi skal tabe os, hyrer vi en diætist eller personlig træner. Men hvem hjælper os med karrieren?

Det er min erfaring, at det jeg hjælper mine kunder med, kunne de selv have gjort. Men de når sjældent til det, fordi den ene dag bare tager den anden…

Hvis du vil have mere professionel succes, måske ved at skifte job eller branche, er du nødt til at gøre noget andet end du plejer. Måske mindre af noget og mere af noget andet …

OM ANNE MARIE VALENTIN

Jeg hedder Anne Marie og er Oestrogens nye karriererådgiver.

Jeg ejer www.intojob.dk som hjælper mennesker videre i karrieren.

I 2010 sagde jeg mit job op, fordi det ikke længere stemte overens med mine værdier og prioriteter. Jeg oplevede mig selv gå på job hver dag og ikke være glad. Derfor sagde jeg mit job op og blev selvstændig.

I dag har jeg en strålende forretning og rådgiver (mest) kvinder ift. deres fremtidige karrierevalg. - Uanset om de er opsagt eller blot i tvivl om de er på deres rette hylde. De fleste af mine kunder vælger et karrieretjek midt i karrieren for at sikre, at de er på vej det rigtige sted hen.

Jeg har de sidste 13 år arbejdet med karriererådgivning i forskellige virksomheder.
Derudover er jeg uddannet NLP Master, certificeret coach samt Passion-coach.

Jeg glæder mig til at udfordre dig og være din sparringspartner i dit Karriere-univers samt give dig nye begreber og input ifht din karriere og dit jobliv.

Tilmeld dig evt. mit nyhedsbrev her og få flere gode råd og muligheder.

Hvad er en god karriere for dig?
Overvejer du et andet og for dig bedre job, er du nødt til at gå fra det "funktionelle" til det exceptionelle"; du er altså nødt til at lære spillets regler og spille det bedre end nogen anden. Det gælder både som jobsøgende og hvis du vil skifte plads i den organisation, du er ansat i.

Hvis du er "tough enough" kan du selv gøre det, der skal til; men hvis du er som de fleste, bliver vejen lettere, når du følges som nogen. Der er ingen af os der kan det hele og de fleste af os har brug for en person, der udfordrer på, hvad det rigtige job kunne være for dig eller hvordan du kommer videre- medmindre det er oplagt. Og så er det jo bare at gøre det, ikk?

Når vi skal klippes går vi til frisøren, når vi skal have hjælp til parforholdet går vi i parterapi og flere af os hyrer efterhånden en personlig træner, hvis vi skal i bedre form eller slanke os.

Se din karriere efter i sømmene
Men hvad med din karriere? Det er her du bruger de fleste timer af dine bedste år - skal det så ikke være optimalt?? Det fortjener du!
Derfor opfordrer jeg dig til at se dig karriere efter i sømmene - eller din jobsøgning, hvis du har gang i den. Og stil gerne dig selv spørgsmålene:

1. Gør jeg det bedste jeg kan?
2. Er jeg det rigtige sted?
3. Kunne jeg blive endnu bedre hvis jeg bad om hjælp?

Når du beder om hjælp får du både nogen der støtter og udfordrer dig ifht. dit mål og du får set dine argumenter godt efter i sømmene.

Snak karriere med dine venner
Fordelene ved at benytte en af dine venner til dette er at hun kender dig og dine præferencer særdeles godt. Hun har allerede "et billede" af dig og hvis det er støttende og ærligt kan hun hjælpe dig på vejen. Ulempen ved at benytte en ven til dette arbejde er, at hun er for-forstået og tror, hun ved, hvad du kan og indeholder. Men hvis du vil nye veje eller gøre noget andet end du plejer kan det være en fordel at bede om hjælp hos en professionel karriererådgiver som møder dig uden fordomme og holdninger.

Det er en god idé at se sit jobliv efter i sømmene indimellem, også selvom du ikke har tid og det bedste tidspunkt for travle mennesker er oftest NU!

God jagt på det bedste for dig
Anne Marie Valentin

MERE FRA ANNE MARIE VALENTIN: Få mere arbejdsglæde i hverdagen

LÆS OGSÅ: Karriere kan være mange ting - hvilken karrieretype er du?

TEST DIG SELV: Hvordan opfatter andre dig?

LIGE NU I SHOPPEN:

Boost dit selvværd! - dvd-kursus med psykolog Kisser Paludan, kr. 500

Se mere her

Læs også