joe and the juice millionsag
Karriere og penge

Joe & The Juice betaler millionerstatning - havde alt for få kvinder ansat

6. februar 2023
Af Mathias Andersen
Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix
Næsten fem millioner kroner skal Joe & The Juice betale i en nu afsluttet sag om diskriminering af kvinder i USA.

Kaffe, juice og sandwiches - og unge mænd bag baren - tog verden med storm. Nu taber Joe & The Juice fem millioner i en sag om kønsdiskrimination, skriver Reuters.

I USA har Joe & The Juice ikke levet op til de standarder, der er gennem de officielle myndigheder imod diskrimination på arbejdsmarkedet. De har haft fat i kæden, fordi der var alt for få kvinder i deres restauranter.

Bag om firmaet

Joe & The Juice er en dansk virksomhed, som blev grundlagt tilbage i 2002.

De har ifølge deres egen hjemmeside 326 restauranter rundt i hele verden. 63 af dem er i USA.

Joe & The Juice skriver til Se og Hør i en mail, at de ikke er enige i kritikken om diskrimination, men at de alligevel har valgt at indgå forlig.

- Der er tale om en mere end 4 år gammel sag specifikt forbundet med, da vi startede vores ekspansion i USA, som vi nu har indgået forlig om, forklarer siger Andreas Peter Dipo Zimmermann, Regional Director i Joe & The Juice, USA.

Han understreger samtidig, at kønsfordelingen i dag ser markant anderledes ud, end det indtryk man får af sagen, som nu koster firmaet millioner.

- Andelen af kvinder i vores amerikanske forretning er i dag 57 procent, hvilket er højere end koncernens globale gennemsnit på 53 pct. kvindelige ansatte.

- Det er resultatet af en målrettet indsats på koncernniveau gennem en årrække, som vi har et særskilt fokus på at fastholde.

Udover millionbeløbet, som firmaet altså har betalt, er der nu ansat en person i firmaet, hvis eneste rolle er at sørge for, at kvinder har samme muligheder som mænd:

- De amerikanske myndigheder har efterlyst en mere formaliseret rekrutteringsprocedure.

- Den har vi implementeret i de seneste år, for vi stræber efter at leve op til de højeste standarder for inklusion og diversitet i både vores amerikanske organisation og i resten af koncernen.

Læs også