https://imgix.femina.dk/media/article/flygtninge-2.jpg
Karriere og penge

Janett hjælper syriske flygtninge: At hjælpe gør mig gladere

2. juli 2016
af Af Rikke Hast, redigeret af Anne Bruhn Jørgensen
foto: Hanne Loop
Mødet med en gruppe syriske flygtninge fik 40-årige Janett Nøddeskov til at tage initiativ til en indsamling. Til gengæld har hun fået energi og nye venner

–Det rørte mig dybt at møde de flygtninge, som stod der i et nyt land og se, at de intet havde. De var blevet indlogerede og tilmeldt en sprogskole, men de manglede jo stort set alt.

Da Janett var kommet hjem, ringede hun til sin svigermor, som, hun vidste, havde kælderen fuld af ting og sager, som ikke længere blev brugt. De aftalte, at hun bare kunne hente alle de her fine ting, og det blev begyndelsen på en større indsamling, for da folk hørte om, at Janett samlede ting ind til byens flygtninge, kom de kørende fra nær og fjern med ting, de gerne ville glæde andre med.

Kender du en kvinde, der gør en forskel? Nu kan du nominere hende til SØNDAGs Heltindepris og give hende et kæmpe skulderklap og hendes sag en økonomisk indsprøjtning på 25.000 kroner. Se hvordan du nominerer hende til heltindeprisen her!

De indsamlede ting, tøj og møbler spredte stor glæde. Og Janett blev så glad for at kunne hjælpe til og gøre en forskel, at hun også begyndte at få det bedre selv.

– Det at kunne gøre noget, der gør andre glade, giver så meget god energi. Mine to børn og min mand kunne også mærke, at jeg blev gladere. Det var som om, at den medmenneskelighed, jeg igennem min frivillighed kunne udvise, var den bedste medicin, jeg kunne få.

Varme og taknemmelighed

Janett er siden blevet tilknyttet Røde Kors’ Integrationsafdeling. I dag hjælper hun byens flygtninge med alt lige fra indsamling af tøj og ting til papirarbejde, og så har hun fået flere flygtningebørn tilmeldt byens fodboldskole.

– Jeg kan ikke gå en tur her i byen, uden jeg møder en hel masse syriske flygtninge, som jeg kender. Jeg er blevet mødt med så megen varme og taknemmelighed, har modtaget hjælp til havearbejde, gaver og invitationer til fest. Flere af dem har nu fået familiesammenføring og er flyttet fra de lokaler, de boede i, da jeg mødte dem. Men vi holder stadig kontakten vedlige. Og de har betydet mindst lige så meget for mig, som jeg har for dem.

Læs mere om SØNDAGs Heltindepris her!

Læs også