https://imgix.femina.dk/media/article/facebook1200x628_johanne.jpg
Karriere og penge

Finalist til heltindeprisen 2016: Socialt samvær er den bedste medicin

12. april 2016
redigeret af Sofie Nymand Nielsen
Når man er psykisk sårbar, er det rart at opdage, at man ikke er alene – at andre kan have det på samme måde, og at man gennem samvær med ligesindede kan opbygge nyt selvværd og knytte venskaber. Det er baggrunden for Brønderslev Rejseforening for psykisk sårbare, hvor Johanne Knudsen arbejder som frivillig

Johanne Knudsen er en af de frivillige, som med livsglæde og humor arbejder for at gøre en forskel for psykisk syge danskere. Særligt gør hun en stor indsats for, at borgere med psykiske lidelser kan få rejseoplevelser, så de kan lære andre at kende, som står i samme situation.

ens borgerne finder Johannes store omsorg uvurderlig, er Johanne ikke i tvivl om, at netop omsorg og samvær er det, der skal til, for at beboerne får livskvaliteten tilbage.

– Jeg er glad for at give denne gruppe mennesker, som er psykisk sårbare, en uforglemmelig oplevelse og vise dem, at de kan meget mere, end de selv tror, støtte dem og hjælpe dem i gang.

Samvær giver selvværd

Johanne råber højt, når hun kan se, at politiske beslutninger forværrer tilværelsen for danskere med psykiske lidelser. Psykiatriområdet har over længere tid været udsat for store nedskæringer, så Johanne gør en kæmpe indsats for at søge legater og fonde, så beboerne kan få oplevelser ude af huset og komme på ferie.

– Det er vigtigt for mig at kunne give dem troen på, at de er noget værd, også for andre. Det sociale samvær med andre, som en ferie kan være, er noget af den bedste medicin.

SØNDAGs Heltindepris 2016:Mød de 6 finalister

Læs også