https://imgix.femina.dk/media/article/facebook1200x628_suad.jpg
Karriere og penge

Finalist til heltindeprisen 2016: Bryder isolationen for indvandrerkvinder

12. april 2016
af Sofie Nymand Nielsen
Mange kvinder med etnisk minoritetsbaggrund lever isoleret; de har ikke et socialt netværk og er ensomme. Det er her, bydelsmødrene kommer ind i billedet – som Suad Zubeid, der selv er enlig mor til tre.

Suad Zubeid kom til Danmark fra Irak i 1998. Hun blev hurtigt opmærksom på, at det er vigtigt, at man ikke isolerer sig, når man kommer til et nyt land.

I dag deler hun sine erfaringer ved at arbejde som frivillig bydelsmor i Ballerup. Her viser hun masser af etniske kvinder vejen til forandring, hjælper dem med deres hverdagsproblemer og inspirerer dem til at blive en større og mere aktiv del af lokalsamfundet.

– Jeg vil vise, at det kan lade sig gøre at skabe et godt liv, at få en uddannelse og et job som indvandrer i Danmark. I Danmark kan man altid udvikle sig, uanset alder, og det skal man da udnytte, så man selv og ens børn kan få det bedst mulige liv, siger Suad Zubeid til Ballerupbladet.

Forkæmper for integration

Suad er en stor forkæmper for den gode integration. For udover at arbejde frivilligt som bydelsmor, arbejder Suad som integrationskonsulent ved Dansk Flygtningehjælp, og så har hun stiftet firmaet Sund Integration. Her holder hun foredrag og kurser om, hvordan man på bedst mulig vis formår at integrere de mange flygtninge, som kommer til landet.

– Jeg kan med min baggrund, mit sprog og min erfaring i at være muslimsk kvinde i Danmark, måske nå en del af de indvandrere, der måske ikke ellers ville kunne nås, siger hun til Ballerupbladet.

Læs også