https://imgix.femina.dk/media/article/facebook1200x628_lene.jpg
Karriere og penge

Finalist til heltindeprisen 2016: Bedre muligheder for udsatte piger

12. april 2016
af Sofie Nymand Nielsen
Lene Rohdes hjerte brænder for børnene i Kenyas fattige Bondo-provins. De sidste fem år har Lene indsamlet 200.000 kr. til udsatte piger i Kenya ved at arrangere familieløb.

Lene Rohde er planfadder for to børn i Kenyas fattige Bondo-provins, som hun hvert år besøger. Under besøgene har hun oplevet, hvordan den ekstreme fattigdom tvinger pigerne væk fra skolebænken og ind i tvangslignende ægteskaber med hårdt arbejde og hyppige børnefødsler.

– Målet er at give pigerne de samme muligheder som deres brødre for at få en uddannelse og dermed skabe sig et liv, hvor de kan forsørge sig selv, så deres døtre og sønner kan vokse op på lige vilkår.

Viden og oplysning

I kampen mod fattigdom og kvindeundertrykkelse mener Lene, at viden og oplysning er det bedste våben for at hjælpe pigerne ud af en ulykkelig tilværelse.

– Viden og oplysning er essentielt i indsatsen for pigerne. For først, når drengene forstår, at deres egne livsvilkår forbedres gennem lighed for piger og drenge, kan vi skabe forandringer for nogle af verdens udsatte børn.

Derudover har hun grundlagt HIPPO RUN, hvor Lene arrangerer sjove familieløb i København. Overskuddet går derefter til skoleprojekter i Kenya, som betyder at udsatte piger kan få en uddannelse.

Læs også