https://imgix.femina.dk/media/article/dominadarkheader1.jpg
Karriere og penge

Domina Dark: ”Mit arbejde er både rummende, omfavnende og anerkendende”

3. februar 2021
af Amanda Stensgaard
Foto: Marie Hald
Hun kræver underkastelse og viljeløshed, men hun gør det for at dække sine kunders behov. Ligesom sygeplejere og hjemmehjælpere, er sexarbejdere omsorgsgivere, mener Domina Dark. Men regeringen anerkender ikke sexarbejde som et erhverv.

Bloddråber pibler frem. Som tung regn danner de en pøl på gulvet. I en gynækologstol ligger en mand med benene i bøjlestiger, bundet på hænder og fødder, med bind for øjnene og en strap-on i munden.

Han sitrer af smerte.

Kan han klare mere? Så skal han nikke, får han at vide.

Bliver smerten ulidelig? Så må han ryste på hovedet.

Og er han heldig, kan han få lov til at smage ”de gyldne dråber”. Urin, hvis nogen skulle være i tvivl.

Mandens hud er vinterbleg, maven blød, håret gråstænkt. Hans påklædning ligger ved siden af og skriger familiefar. Eller pædagog. Måske naturvejleder. Almindelig ser han i hvert fald ud.

Men han har fået stukket tolv nåle i penishovedet, hvor blodet kommer fra.

– Er det slemt, spørger Domina Dark.

Hun tørrer blod af og dasker til hans kønsdele med hænderne, så det gipper i hans fødder. Manden ryster på hovedet. Hun slår en latter op.

– Jeg kan ikke engang være rigtigt ond ved dig, for du kan jo lide det for pokker.

Domina Dark hedder i virkeligheden Lillan de Thurah. Hun er 53 år, tidligere socialpædagog og nu dominatrix, hvilket vil sige, at hun tilbyder et bredt katalog af smerte og ydmygelse.

Men endnu vigtigere tilbyder hun omsorg. Det kan virke modstridende, men sexarbejde er per definition omsorgsgivende, mener Lillan de Thurah.

– Jeg er så omsorgsfuld, at du ikke drømmer om det. Det at give omsorg til et andet menneske er at dække personens behov, og det er det, jeg gør. Selvom jeg dominerer. Mit arbejde er både rummende, omfavnende og anerkendende.

Spahotellet

Udefra ser huset ikke ud af meget. Der er graffiti på muren og vinduesfolie på ruderne ud mod vejen, så nysgerrige blikke holdes ude. Men indenfor giver gemakkerne fornemmelsen af et spa-hotel.

Bruserhovedet på badeværelset er stort og guldfarvet. Der ligger håndklæder pænt foldet sammen ved siden af, for hvis kunderne trænger, bliver de tilbudt et bad, når de ankommer. Gennem hele huset er det elektriske lys dæmpet til fordel for stearinlys, og i køkkenet er der lammeskind i stolene og friske blomster på bordet.

– Jeg vil gerne have det lidt lækkert. Kunderne skal føle, at det er som at komme hjem, når de besøger mig, siger Lillan de Thurah.

Hvad vil det sige at være sexarbejder?

Debatten om sexarbejde blusser op med jævne mellemrum i medierne og blandt politikere. Ofte får fortællingen om ”den lykkelige luder” lov at stå i ental, mens den undertrykte kvinde bliver billedet på en hel branche. Men hvor sort-hvidt er det egentlig?

Femina undersøger i en serie, hvordan sexarbejde i Danmark anno 2021 ser ud. Vi taler med eksperter og interesseorganisationer og forsøger gennem portrætter af kvinder og mænd i faget at tegne et billede af en branche, der er mere divers end som så.

https://imgix.femina.dk/dominadark88.jpg

Men der er også en galge, gynækologstolen, et kors og et arsenal af piske, dildoer, lædermasker og saltvandsposer. Saltvand er populært ”at få sprøjtet ind i nosserne, så de bliver kæmpestore,” og ja, ”det gør sindssygt ondt,” men ”på den gode måde,” forsikrer Lillan de Thurah.

I kælderen er der et bur, hvor man kan få lov at overnatte.

– Så bliver man lænket derinde og kan få en spand og pisse i. Og en flaske vand. Måske en tør rugbrødsskorpe. Det er jo den slags, de fleste af dem, der kommer her, tænder på. Vi har alle vores egen seksualitet, så det er forskelligt, hvad der udløser endorfiner i hjernen og giver den eftertragtede lykkerus, tilføjer hun.

Lillan de Thurah sammenligner det med de ”adrenalinjunkies,” der skal springe ud fra en klippe for at få udløst de tilfredsstillende stoffer.

- Alt handler om kemi i kroppen, siger hun.

Menukortet

Derfor byder Domina Darks menukort på lidt af hvert. Der er ”Ball Kicking”-sessioner, hvor hun ”angriber sårbare slaver og mishandler deres nosser” med hårde spark og knæ – barfodet eller i høje hæle. Der er ”korporlig afstraffelse”, hvor dårlig opførsel rimer på pisk eller det, der er værre.

Og har man lært husets regler og opgaverne forbundet med at tjene Domina Dark, har man muligheden for at blive en såkaldt ”Sissy Maid”, hvor pligterne inkluderer opvask, støvsugning, toiletrengøring og massage af herskerindens fødder.

– Jeg har én, der kommer fast og ordner alt det for mig.

LÆS OGSÅ: Hun kunne ikke være Dirty Darling i Thy

Hun kalder ham for Husslaven. En anden kunde kalder hun Hunden, fordi han altid har en hundemaske på, når de mødes. Det er mænd, der tænder på ydmygelse, og dét tænder Lillan de Thurah.

– Det giver mig tilfredsstillelse at tage styringen og vide, at min dominans tilfredsstiller det andet menneske, der står overfor mig, siger hun.

Begge parter vinder. Relationen går op. Det gjorde den ikke, da Lillan de Thurah var en gift kvinde.

https://imgix.femina.dk/dominadark1010.jpg

Som 16-årig mødte hun en mand, og efter to år blev de gift. Senere blev de skilt, og godt en måned efter mødte hun en ny mand, som hun var gift med indtil for ni år siden. Hun fik fire børn med de to mænd, passede sit arbejde som socialpædagog og undertrykte sig selv gennem alle årene.

– Jeg led af den der hensynsbetændelse, hvor man skal opføre sig ordentligt og være den pæne pige, siger hun.

Sexlivet var ellers fint med både den ene og den anden, de prøvede forskellige ting af, men Lillan de Thurah kunne aldrig helt få nok.

– Jeg var bange for at overtræde hans grænser, og det satte en dæmper på mig.

På mange måder dominerede ”den pæne pige” over Domina Dark, indtil hun blev skilt.

– Men jeg er sådan her. Det er bare svært at få lov til at være som mig, fordi der en almen fordom om, at der må være et eller andet galt, når man kan have lyst til at sælge sig selv. Men der er jo også kvinder, som skifter sexpartnere hele tiden. Og mænd for den sags skyld, men så er det pludselig noget helt andet.

LÆS OGSÅ: Emil Graae drømmer om at blive den største mandlige pornostjerne i verden

- Hvorfor kan vi ikke alle få lov til at eje vores egen seksualitet og være frie til at gøre, hvad vi vil, uden at blive kaldt for billig luder? Vi er nogle, der bare godt kan lide sex og har set det smarte i, at man også kan tjene penge på det.

Alligevel husker Lillan de Thurah, at hun gjorde sig mange tanker om følgevirkningerne ved arbejdet, inden hun sprang ud i det. Ville hun føle skyld og skam? Ville hun føle sig mindre værd, fordi hun tog penge for et knald?

– Det tænkte jeg rigtigt meget over, for jeg havde jo ikke prøvet så forfærdeligt meget andet end at være sammen med mine eksmænd. Men der var absolut ingenting. Mødet med min første kunde var en god oplevelse, og jeg var høj på den bagefter, siger hun.

Politikeren

I den første tid arbejdede Lillan de Thurah i sit private soveværelse, og i takt med at redskaberne og møblementet voksede, tog hun hele førstesalen i brug. Børnene var flyttet hjemmefra, så der var ikke de store hensyn at tage. Hun fortalte dem heller ikke, at hun var begyndt at sælge sex.

– Det er måske ikke lige det, man gerne vil vide om sin mor, siger hun.

Men i længden var det ikke til at skjule. På et tidspunkt flyttede hendes ene søn hjem efter at have brudt med en kæreste, og senere rykkede datteren ind for et kort visit. Og hun syntes, det var pinligt, husker Lillan de Thurah.

– Men nu er vi kommet dertil, hvor vi kan snakke om det meste, med visse begrænsninger. De kan for eksempel ikke kan se mine opslag på Facebook. De har vænnet sig til mit arbejde, men jeg tror, de ville ønske, jeg var mere almindelig.

https://imgix.femina.dk/dominadark55.jpg

Men hvad vil det egentlig sige at være almindelig?

Det er noget, Lillan de Thurah gerne stiller spørgsmålstegn ved.

– Det interessante er jo, at jeg har alle slags kunder. Ikke den hjemløse, men familiefaren, direktøren, rockeren og alkoholikeren. Sågar politikeren og komikeren.

Ifølge Projekt Sexus fra 2019, der havde til formål at kortlægge danskernes sexvaner, er det da også hver femte mand, der har betalt for seksuelle ydelser. Til sammenligning gælder det for 0,2 procent af de adspurgte kvinder.

Stressen

Domina Dark har budt på scones i køkkenet. Her bruger hun timerne mellem sine kunder på at opdatere kontaktannoncer, tage telefonen, skrive aftaler i kalenderen og lægge sort øjenskygge.

– Det er ikke altid, jeg har makeup på. Men i dag syntes jeg lige, jeg trængte, siger hun.

Telefonen ringer endnu en gang, mens hun sidder med makeuppenslen i hånden. Hun hiver en lap papir frem og tager notater undervejs.

– Jeg bliver simpelthen nødt til at skrive ned, hvad det handler om, for ellers har jeg glemt det, så snart jeg lægger på. Jeg husker ingenting. Men det er nok et spørgsmål om stress.

Du føler dig stresset?

– Der er altid noget. Det er yderst sjældent, jeg ligger ned. Folk tror jo, at det er nemme penge, men det er det absolut ikke. Du giver så meget af dig selv hver gang. Og så har jeg mit andet arbejde ved siden af, som ofte er om natten, og når jeg så kommer hjem derfra, er der måske en kunde. Altså jeg sover dårligt nok.

Ved siden af arbejdet som domina, tager Lillan de Thurah stadig vagter som pædagog for at få økonomien til at hænge sammen.

– Men jeg gør det kun af nød. Jeg glæder mig til den dag, jeg ikke behøver tage ekstravagter. Det gør jeg kun, fordi jeg har bygget to klinikker op, og det koster mange penge, så jeg er nødt til at tjene mange penge, siger hun.

Problemet

Domina Dark har et hus i København og et i Esbjerg, som hun cirkulerer imellem. Hvis prostitution havde været et anerkendt erhverv, kunne hun lovligt leje et par rum ud til andre sexarbejdere og på den måde få en indtjening.

Men som loven er i dag, er det strafbart at drive bordel, fordi det er ulovligt at tjene penge på, at andre prostituerer sig. Til gengæld er det lovligt at købe seksuelle ydelser af en person over 18 år, ligesom det er lovligt at sælge sex.

Sexarbejdere skal være registrerede som selvstændigt erhvervsdrivende og betale skat og moms af deres indtjening. Men fordi erhvervet ikke anerkendes, kan de ikke være medlemmer af en A-kasse eller fagforening med dertilhørende rettigheder.

https://imgix.femina.dk/dominadark99.jpg

I Lillan de Thurahs tilfælde betyder det eksempelvis, at hun ikke vil kunne få tilskud til psykologhjælp, hvis hun får konstateret stress.

– Men det er også noget så lavpraktisk som, at jeg ikke kan få en forretnings-MobilePay. Jeg synes virkelig, der burde kigges på lovgivningen. Det var for eksempel et godt initiativ, den forrige regering havde med at nedsætte en arbejdsgruppe, siger Lillan de Thurah.

Børne- og Socialministeriet nedsatte sidste år en arbejdsgruppe til at granske, hvordan man kan forbedre vilkårene og sikre flere rettigheder til sexarbejdere. Men den blev nedlagt, da den nuværende regering kom til.

– Astrid Krag (socialminister. red.) ser på det her erhverv, som om det er det værste i verden, men som jeg ser det, er det ikke sexarbejdet, der er problemet. Det er de sociale problemstillinger, der følger med ind i erhvervet.

Og dem kan man imødekomme gennem lovgivning, mener hun.

https://imgix.femina.dk/dominadark44.jpg

– Selvfølgelig skal der ses på gadeprostitution og de bagmænd, der tjener fedt på, at der er nogle der sælger sig selv. Selvfølgelig skal der være exitpakker til dem, der er havnet i branchen på grund af misbrug eller mod deres vilje. Men hvad med alle os andre?

Spørgsmålet får lov at hænge, indtil der tikker en sms ind på Domina Darks telefon. En kunde aflyser deres aftale, og dermed forsvinder halvdelen af dagens indtægt. Livet som selvstændig sexarbejder er prekært, men Lillan de Thurah mener, at hun er heldigere stillet end så mange andre i branchen.

– Min eneste bekymring er sådan set at blive alvorligt syg. For selvom der er lavvande, bliver jeg aldrig arbejdsløs. Jeg kan altid gå tilbage til mit arbejde som pædagog. Men det er jo langt fra alle sexarbejdere, der har den mulighed.

Læs også