https://imgix.femina.dk/media/article/tumor.jpg
Karriere og penge

Bitten har stiftet Hjernetumorforeningen

3. juli 2016
Af Anne Bruhn Jørgensen
foto: Privat
Da Bitten mistede sin far, der døde af en tumor i hjernen besluttede hun at stifte en forening, der tilbyder den hjælp, som Bitten ikke kunne få da huendes far var syg

Da Bitten Næsted Hansens far fik en tumor i hjernen, opdagede Bitten, hvor få muligheder der var for både patienter og pårørende for at modtage informationer, støtte og vejledning, så da hendes far døde, stiftede hun Hjernetumorforeningen.

Netværket skal ikke være afgørende

Bitten har dog været heldigere end de fleste. Hun er uddannet sygeplejerske og kender derfor til behandlingerne og dens følger på et fagligt plan. Samtidig har hun et netværk med både overlæger, socialrådgivere og psykologer, og hun selv og hendes familie havde derfor mulighed for at få rådgivning, da hendes far blev syg.

– Det gjorde i høj grad hverdagen lettere for mig, at jeg havde et netværk at trække på. Men så tænkte jeg over, at ens netværk ikke skal være afgørende for, hvor vidt man får den nødvendige viden for at kunne handle hensigtsmæssigt.

Kender du en kvinde, der gør en forskel? Nu kan du nominere hende til SØNDAGs Heltindepris og give hende et kæmpe skulderklap og hendes sag en økonomisk indsprøjtning på 25.000 kroner. Se hvordan du nominerer hende til heltindeprisen her!

I dag har hun stiftet Hjernetumorforeningen, som hun sammen med en række andre frivillige bruger mange timer på hver eneste uge. Noget, Bitten selv beskriver som en slags sorgbearbejdelse efter tabet af sin far.

En kærlighedserklæring

– Da han pludselig ikke var der mere, tænkte jeg meget over, hvordan jeg i respekt for ham kunne gøre noget. Så foreningen er stiftet i kærlighed til min far.

Foreningen hjælper i dag masser af patienter, som har en hjernetumor med informationer og rådgivning, men også alle de pårørende som pludselig står med en masse spørgsmål. Og det hele er skabt i kærlighed til Bittens far.

– Min far lavede også frivilligt arbejde, så det ligger i mine gener, at man hjælper, hvis der er brug for det. Hvis nu min far ikke havde fået en hjernetumor, så havde jeg nok fundet noget andet at kaste mig over, men jeg tror, jeg havde lavet frivilligt arbejde lige meget hvad.

Læs også