Glad moden kvinde
Karriere og penge

6 gode råd til dig, der er på vej til pension

24. juli 2019
af Sven Erik Henningsen, redigeret til web
Foto: Panthermedia
Er du nervøs for snart at skulle på pension? Så er du langt fra alene. 68-årige Sven Erik Henningsen har skrevet bogen "Overgange – fra arbejdsliv til pension", som er en brugsbog skrevet på baggrund af egne erfaringer og 15 interviews med pensionister. Han oplevede selv overgangen som svær, og derfor har han samlet blandt andet følgende 6 råd til andre i samme situation.

6 råd til dig, der er på vej til pension

Det er helt normalt at være nervøs for den nye tilværelse, der venter på den anden side af arbejdslivet. Men disse seks råd kan måske gøre overgangen lidt nemmere:

#1

Byg en bro mellem arbejde og pension, så du undgår en alt for brat overgang. Overvej, om du kan få nedsat tid eller gå på fleksibel efterløn.

#2

Har du brug for at få en anden funktion i din sidste tid i arbejdslivet? Undersøg mulighederne.

#3

Find ud af, hvor du betyder noget – både for dig selv og andre. Det kan være i forhold til børn/børnebørn, ældre familiemedlemmer, frivilligt arbejde og foreningsliv.

LÆS OGSÅ: Eksperten: "Det kan opleves som tabu at sige, at man ikke ser frem til at gå på pension"

#4

Hvad har du af hobbier og aktiviteter, du ønsker at gøre mere ud af i dit pensionistliv, alene eller sammen med andre? Slægtshistorie, sprogkurser, golf…

#5

Opdyrk gamle og nye relationer. Lav for eksempel en klub for gamle kolleger, vær med i en forening, find et bofællesskab, gå i en madklub eller en læseklub…

LÆS OGSÅ: Mød Eva og Leanne: Sådan havde vi det med at gå på pension

#6

Skab nye rutiner og struktur i din hverdag. Lav en oversigt over, hvad du vil gøre i løbet af ugens dage, og find en balance mellem det strukturerede og det impulsive.

Kilde: "Overgange – fra arbejdsliv til pension" af Sven Erik Henningsen (Hovedland)

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også