https://imgix.femina.dk/media/93b01e1152f24dc59878b29e45aed1a3.jpg
Skønhed

Få pletfri makeup i regnvejr

6. september 2011
af Isabella Hindkjær, Alive.dk
Foto: All Over Press
Læs makeupartistens 6 gode råd til, hvordan du får din makeup til at holde, når regnen siler ned

Et smukt sminket ansigt kan hurtigt få pudderstriber og pandaøjne, når man træder udenfor i efterårets regn og rusk.

Men ved at følge nogle få gode råd, undgår du at skulle rette din makeup til på arbejdet efter en våd cykeltur.
Kosmetolog og makeupartist Sandie Winkel guider til en flot makeup, der holder til det danske vejr.

Olie under cremen
Det kan være en god idé at investere i en god olie, som du bruger under din dagcreme, når graderne for alvor falder. Den hjælper med at nære din hud, hvis den har tendens til at blive tør, og olien sørger for, at huden ikke bliver sart og skrøbelig af vejret.

Tænk også over, om du har brug for en ny dagcreme. Det er de færreste, der kan bruge den samme ansigtscreme både sommer og vinter, så det kan anbefales, at du har to forskellige cremer, og dermed har en lidt lettere til sommerbrug og en mere nærende af slagsen til de kolde måneder.

Drop pudder
Hvis du er typen, der normalt bruger kompakt pudder, kan det være en god idé at droppe den i efterårs- og vintermånederne. Brug hellere en flydende foundation i en cremet konsistens, og brug så lidt længere tid på at arbejde den ind i huden - så ses striberne fra regnen ikke så tydeligt som i et ansigt, der er pudret.

Læs også: Tips til øjnmakeup

Farv vipperne
Det er en rigtig god løsning at farve vipperne i stedet for at bruge mascara - så slipper du helt for at tænke på det. Farve til vipper og bryn fås mange steder i mange varianter. Prøv for eksempel den blåsorte i stedet for den almindelige sorte vippefarve, da det giver lidt mere spil.

Hvis du er mest til mascara, tror mange, at de skal ud i en vandfast variant. Men er der blot tale om at gå fra bilen eller toget, så er de fleste mascara'er nu til dags tårefaste, og de kan derfor godt holde til lidt vand. Brug kun en vandfast mascara, hvis du cykler eller er meget ude.

Gem lipglossen væk
Det er vigtigt at være opmærksom på, at en vandholdig lipgloss ikke er anbefalelsesværdig til brug udenfor, når det er meget koldt. Det skyldes simpelthen, at vandet i produktet kan begynde at fryse til.
Husk også at eksfoliere læberne et par gange om ugen, og brug en god læbepomade for at undgå tørre og sprukne læber.

Find læbestiften frem
Lipgloss er skidt i uvejr. Til gengæld kan du udnytte lejligheden til at få brugt læbestiften, da den uden problemer klarer sig igennem vind og vejr.

De fleste læbestifter, der bliver lavet i dag, påvirkes ikke af regnen - men husk det, når du har påført den. Det er først, når du glemmer, at du har læbestift på og prøver at tørre vandet væk fra ansigtet, at ulykken er sket.

Vent med øjenskyggen
Faktisk kan man lægge stort set al sin makeup hjemmefra, uden at skulle tænke på det, når man er fremme ved destinationen. Men er du ude i den helt store leg, hvor du blander forskellige øjenskygger, så er det en god idé at vente med det, til du når frem. Du kan også vælge en alternativ øjenmakeup, for eksempel en smuk flydende eyeliner.

Video: Smokey eyes

Læs også