https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/haar/tips-og-trends/2012/10/1242-guide-til-problemhaar/1242-problemhaar-copy.jpg
Skønhed

Guide til problemhår

18. oktober 2012
af Marlene Kronborg
Mon ikke vi alle drømmer om at have et sundt, smukt og glansfuldt hår? Desværre ved mange af os, at det ikke er så ligetil. Måske taber vi håret, det er fedtet, det er for tyndt, vi har skæl. Vi har set problemerne dybt i øjnene og fundet hårprodukter, der sætter problemerne til vægs

TØRT HÅR
Dit hår kan blive ekstra tørt efter farve- eller permanentbehandlinger eller af klimaet. Brug derfor ekstra fugtgivende og genopbyggende produkter både til hverdag og som intensive hårkure.

TYKT HÅR
Har du svært ved at holde styr på en stor hårpragt, er anti-frizz-produkter og hårkure gode til at tæmme det.

FEDTET HÅR
Fedter dit hår hurtigt, så brug produkter, der opsuger det overskydende sebum (olie/fedt), eller skab balance i hovedbunden med rensende produkter.

FINT (LÆS: TYNDT) HÅR
Mange af os skandinaver er blevet udstyret med en yderst fin hårpragt. For at få ekstra fylde kan du bruge stylingprodukter, der løfter håret ved hårrødderne, eller bruge plejeprodukter, der renser hovedbunden, så håret får bedre vækstforhold.

SKÆL
Tør hovedbund, der giver hvidt "støv" på skuldrene, er drønirriterende. Så rens op i hovedbunden, og slip af med skællaget.

SPALTET HÅR
En god klipning hjælper altid på det spaltede hår, men hvis du gerne vil trække den lidt, vil plejende leave-in-produkter eller voks være gode hjælpere.

STATISK ELLER ELEKTRISK HÅR
Her i vinterperioden har håret det med at blive elektrisk, fordi vi ofte hurtigt går fra varmt til koldt. Så ha' en fugtspray parat, så lokkerne kan falde på plads igen.

ANTI-AGE
Det kan godt mærkes i hårstråene, når håret bliver ældre. Det bliver mere skrøbeligt og livløst, og så er ekstra nærende pleje tiltrængt.

HÅRTAB
Hårtab kan skyldes mange ting. Kost, stress, extensions med mere. Så sæt fokus på hovedbunden, så håret har de bedste vækstmuligheder.

Læs også: De bedste frisurer til din ansigtsform

Læs også