https://imgix.femina.dk/media/5521bda724414c9a93b46d902809e841.jpg
Sundhed

Spar på saltet

8. december 2008
af Ulla Nielsen
Dit barn kan ikke tåle det!


Noget tyder på, at vores børn får alt for meget salt gennem den mad, de spiser.
Dagbladet Politiken har tjekket saltindholdet i forskellige fødevarer, der især henvender sig til børn, og samtlige produkter indeholder i gennemsnit tre gange så meget salt, som Fødevarestyrelsen anbefaler.
Salt er et billigt og godt krydderi, men i for store mængder er det meget usundt, fordi det kan føre til forhøjet blodtryk og dermed hjerte-kar-sygdomme.
Derfor gælder det om at skærpe opmærksomheden allerede fra børnene er små. For vokser dine børn op med for meget salt, vil deres smagssans blive vænnet til den salte smag, og dermed vil de være i farezonen for at blive overforbrugere.
Børn må få væsentligt mindre salt end voksne. Især hvis dit barn ikke spiser så meget, bør du tjekke, hvor salt maden er.
Det er først og fremmest forarbejdede madvarer, man skal være særligt opmærksom på; fryseprodukter, kødpålæg, og morgenmad.
"De bedste råd, man kan give, er at lave maden selv. Så ved man jo, hvor meget salt man putter i. Man kan også undgå forbehandlede produkterog holde godt øje med morgenmaden. Cornflakes indeholder faktisk ret meget salt," siger Lone Rasmussen, der er fra Fødevareinstituttet, DTU.
For børn under et år anbefales det, at man helt undgår salt i maden. Barnets nyrer er nemlig kun i stand til at udskille meget små mængder salt.
For at spare på saltmængden kan man for eksempel undlade at koge barnets grøntsager sammen med resten af familiens, hvis man putter salt i vandet.
Kilde: Politiken.dk/tjek

Læs også:
Med eller uden kerner
Det er ikke lige fedt

Læs også