https://imgix.femina.dk/media/ba6da910c9dc4fa189cdfa78f87f5eb8.jpg
Familieliv

3 børnebøger til efterårsferien

19. oktober 2011
af Anita Hummelshøj Mikkelsen
Her får du et bud på 3 bøger du kan kaste dig over sammen med dine børn i efterårsferien.

Oestrogen.dks anmelder Anita har sammen med sine børn kastet sig over 3 bøger til efterårsferien.

Vitello vil have en far, af Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen
Så har Kim Fupz Aakeson gjort det igen. Skrevet en rigtig god børnebog fuld af sociale og samfundsmæssige skævheder. I bogen møder vi Vitello, som brændende ønsker sig en far. Han vil gerne vise sine venner, tvillingerne Max og Hasse, at han også har en far. Vitello bor i et rækkehus sammen med sin Mor, hans rigtige far er en sjuft og byens pølsemand lader som om han er Vitellos far, eller gør han…?

Kom med ind i Vitellos følelsesmæssige meget realistiske verden og mød de vidunderligt beskrevne personer der omgås ham.

Mine piger på 8 og 10 år elsker denne bog, de siger: "Virkelig god bog, gode farver, gode tegninger og en rigtig god historie.

Rigtig god læselyst.

Vinter i Mumidalen, af Tove Jansson
Denne bog er en specialudgave og består af uddrag fra Troldvinter (1957). I bogen hører vi om den vinter hvor Mumitrolden vågner af sin vintersøvn og oplever en, for ham, helt ny verden. En verden dækket af sne og mystiske væsener, der er fremme på denne årstid. Især mødet med den farlige Isfrue gør indtryk på Mumitrolden.

Jeg kan godt lide fortællingerne om Mumitrolden og hans familie. Som voksen nyder jeg de finurlige tekster og formuleringer, og spørger jeg mine børn, er oplevelsen en anden. Mine piger på 8 og 10 år har begge læst bogen og deres fælles vurdering er: "Fin bog men også lidt uhyggelig og er man lille bliver man nok bange for Isfruen, og ked af det når egernet dør. Vi synes den er flot udenpå, men vil gerne have flere farver på billederne indeni." "Der er også en del svære ord at læse" tilføjer Sofie på 8 år.

En tur med hunden, af Bente Olesen Nyström
Velkommen til en visuel verden hvor der er højt til loftet og plads til at fantasien slippes løs. En tur med hunden er primært en billedbog. På hver side er der fantastiske tegninger med rigtig mange detaljer. Der er rig mulighed for at få en god snak, omkring alt det der sker i bogen. Bogens røde tråd, er en hvid hund der trækker en hvid snor efter sig. Med snoren efter sig går hunden fra side til side, og efterlader sine helt egne tegninger ovenpå den illustration, som i forvejen pryder siderne. Lyder det forvirrende? Ja, dette er en bog som bare skal opleves.

Du kan sætte dig sammen med dit lille barn og hjælpe med at sætte ord på alt det I ser. Du kan give bogen til to børn i børnehavealderen, og de vil have stor glæde af at snakke, om det de ser. Til sidst kan du give den til børn, der selv har lært at læse. De kan ved hjælp af de få korte tekster der er på hver side, få idéer til at kigge efter nogle bestemte ting på siderne. Mine piger på 8 og 10 år siger: "Spændende bog, det er sjovt at det er hundens snor der tegner i bogen. Bogen er rigtig god med farver, snore og tegninger. Lidt mere tekst kunne være godt".

Læs også:
Derfor skal du læse højt for dit barn
Børn har brug for ro i ferien

Læs også