Vintertøj i autostole kan være forbundet med livsfare.
Gravid

Efter ny test: Advarer mod flere farlige autostole

26. maj 2015
af Redaktionen
FDM advarer nu mod en række autostole, efter at de er dumpet kraftigt i ny stor test. Se listen med testens vindere og tabere her!

En omfattende test af 30 nye autostole viser, at det i hvert fald ikke er prisen, der afgør autostolens kvalitet og sikkerhed.

I testen står det nemlig klart, at også mange af de dyrere autostole f.eks. går i stykker under et frontalt sammenstød, og at en stor del af autostolene har så høje mængder af skadelige stoffer, at FDM ligefrem fraråder forældre at bruge autostolene.

- Der er overraskende stor forskel på bedst og værst. Resultatet afhænger ikke engang af stolens pris, så der er intet andet at gøre end at følge testresultaterne, når stolen skal vælges. I den seneste test så vi, at en stol monteret med en trepunkssele, rev sig løs fra basen, hvilket i den virkelige verden vil kunne få fatale følger. Så det vidner om, at det stadig er nødvendigt at holde øje med producenterne, siger Søren W. Rasmussen, bilteknisk redaktør på Motor, ifølge dagens.dk.

Du kan se listen over de bedste og værste autostole her.

Gå efter den gode rådgivning

Når man skal købe autostol, er FDMs bedste råd øvrigt at købe en autostol et sted, hvor man kan få ordentlig rådgivning.

Sørg for at stolen passer til barnet, og sørg for at stolen passer til bilen. Ofte vil en isofix-stol være at foretrække, men det kræver naturligvis, at bilen er forberedt til dette.

Læs også:
Guide: Sådan finder du den rigtige autostol

Læs også