Appelsinkrokant
Mad

Appelsinkrokant

19. november 2015
af Irene Ingelstam
Foto: Anette Nilsson. Oversættelse: Marianne Arnvig
Supergode, sprøde godbidder, som ikke kræver større finesse, og som du kan lave små eller store, som du vil.

Opskriften giver 30 stk.

Tid: 40 min.

DU SKAL BRUGE

1½ dl hasselnødder

Skal af 1 appelsin

1½ dl strøsukker

150 g mørk chokolade

SÅDAN GØR DU

1. Rist nødderne på en tør stegepande ved middel varme. Ryst panden med jævne mellemrum, så nødderne bliver jævnt ristede. De er færdige, når det smælder i dem, og skallen begynder at revne. Stil dem til side til afkøling. Gnub den løse skal af i et viskestykke, og hak nødderne groft.

2. Riv appelsinskallen fint, og lad den tørre lidt ved stuetemperatur.

3. Smelt sukker på en stegepande, til det er svagt gyldenbrunt. Pas på det ikke brænder på.

4. Tilsæt de hakkede nødder og rør rundt så de bliver jævnt karamelliserede. Hæld krokanten ud på et bagepapir og lad det afkøle.

5. Hak krokanten i stykker.

6. Bryd chokoladen i små stykker, og smelt den over vandbad eller i mikroovnen. Vend appelsinskallen og den hakkede krokant i.

7. Sæt små skefulde på bagepapir. Stilles koldt så det størkner.

Juleknas og konfekt - få julens bedste opskrifter her

Læs også