https://imgix.femina.dk/media/1df7968686104bdebab0e63eb7af65e0.jpg
Skønhed

Økologisk hudpleje - Kan man stole på det?

28. maj 2012
af Naturazin.dk
Du skal træde varsomt når du køber økologiske produkter, nogle skader måske mere end de gavner. Læs guiden her

Det er et spørgsmål som vi ofte støder på fra sundhedsbeviste kvinder hos Naturazin. Interessen for økologi stiger for alvor hos nybagte mødre. Det gælder både for mad, plejeprodukter, make-up, toiletrens og bleer.

Og markedet for kemifri hudpleje er nærmest eksploderet de seneste år. Det er fantastisk, at der er så stor motivation fra forbrugerne til at gøre en forskel for sig selv og ikke mindst miljø og dyrevelfærden. Derfor er det også trist når vi igen og igen oplever, at vi med selv de reneste intentioner, risikerer at blive vildledt

De grønne mærkater er ikke nødvendigvis bedre

Mange handler i god tro, hvis mærkatet på produktet signalerer noget i stil med: Bio, eco, miljø, balance og grøn. Rigtig mange af disse mærker er desværre fuldt ud lovlige, men lagt fra så rene og sunde, som vi kunne ønske os. Det er derfor godt at holde øje med pålidelige certificeringer som kræver at produktet bliver kontrolleret af en 3. part.

Det er også godt at vide, at bare fordi et produkt er allergi-venligt, er det ikke ensbetydende med at det ikke er tilsat kemikaler og andre uheldige tilsætningstoffer. Et af de godkendte økologiske hudplejemærker er Rudolph Care som forhandles i Qshoppen.

Parabene og parfumefri hudpleje

Men det er ikke kun mærkerne som kan være vildledende. Også ordene. PARABENFRI kan stå skrevet hen

Naturazin

Denne artikel er udarbejdet af Naturazin? Bag Naturazin står Anja og Zenia, ?begge uddannet som Naturopath I Biologisk Medicin.?Se mere på www.naturazin.dk

over emballagen - Det er et af de ord som vi virkelig har taget til os, når det kommer til hudpleje - så det bliver markedsført i stor stil. Men hvad med alt det andet der er i produktet? Som måske er mindst lige så slemt eller måske endda mere skadelig end parabenerne?

Tag for eksempel deodorant og anti-perspirant. De findes også med alverdens grønne budskaber på emballagen. De lover at de ikke er tilsat parfume - og er helt parabenfrie. Men læser du på deklarationen, vil du sandsynligvis finde kemikaliet " aluminium chlorohydrate" som er sat i forbindelse med brystkræft.

Hvordan kan du sikre dig, at du ikke bliver vildledt i økologisk hudpleje?

Her er et par råd som vi selv følger:

  • Lad dig ikke smigre af emballage, mærker og farver. Vend æsken og læs hvilke ingredienser der er i produktet.
  • Vær på vagt hvis produktet hedder "økologisk dagcreme". Det er tilladt at kalde et produkt økologisk hvis bare et par enkelte økologiske ingredienser er tilstede. Resten kan sagtens være kemi.
  • Vælg en certificering du kan stole på. Soil association er et af de mest pålidelige.
  • Undersøg ingredienserne. Benyt dig gerne af Naturazins liste over kemiske ingredienser fundet i hudpleje.
  • Lav din egen hudpleje, så er du 100 % sikker. Prøv f.eks. Naturazins opskrift på en naturlig ansigtsmaske.

Du kunne også være interesseret i at læse

Læs også