Julekugler: Opskrift på sundt julekonfekt med tørret frugt, nødder, kokos og chokolade.
Julemad

Sund julekonfekt: Julekugler

14. februar 2021
af Lene Rode, Redaktionen
Udgivet første gang 28. november 2013. Foto: Martin Tanggaard
Julekugler er en sund form for julekonfekt, der smager så englene synger. Ingen jul uden konfekt – men hvem siger, at det søde skal være fyldt med sukker? Her får du opskriften på julekugler i tre smagsvarianter.

Julen byder ofte på tunge retter, masser af brun sovs, chokoladekalender, æbleskiver og konfekt i lange baner. Det hele smager dejligt og hører sig til højtiden – men af og til kan det måske være meget rart med et lettere og sundere alternativ.

Dét får du her.

Næringsindhold i julekuglerne

Pr. 100 g:

Protein: 12,1 g

Fedt: 33,9 g

Kulhydrat: 48,5 g

Kostfibre: 3,8 g

Energiindhold: 2.245 kJ/536 kcal

Julekugler: Sundere julekonfekt

Julekugler er navnet på denne slags julekonfekt, der er sundere og ligger lettere i maven end traditionel konfekt med nougat og marcipan.

Julekuglerne består primært af nødder, tørret frugt, mørk chokolade og kokosmel.

De er desuden vendt i hindbærstøv, lakridspulver og kokosflager.

Kuglerne er ikke kaloriefattige, men de tilfører til gengæld kroppen en masse sunde fedtstoffer og fibre, som ellers kan være svære at finde i de fleste julegodter.

Velbekomme!

Ingredienser til julekugler

200 g mørk chokolade

6 spsk. kokosolie

3 håndfulde ristede hasselnøddekerner (cirka 100 g)

300 g soltørrede figner

200 g soltørrede abrikoser

2 dl kokosmel

100 g quinoa-flager

1 dl vand

1 tsk. lakridspulver

1 tsk. vaniljepulver

1 tsk. salt

Pynt:

Kakaopulver eller kokos

Frysetørrede hindbær blendet til støv

Lakridspulver

Kanel eller chaipulver

Julekugler: Sådan laver du opskriften på sundere julekonfekt

  1. Hak chokoladen fint, og smelt den sammen med kokosolie over et vandbad. Tag skålen fra varmen, når chokoladen er smeltet.
  2. Blend hasselnødderne fint, tilsæt figner og abrikoser, og blend det til en ensartet masse.
  3. Kom massen i en stor skål, og rør chokoladeblandingen i.
  4. Vend kokosmel, quinoa, vand, lakridspulver, vaniljepulver og salt i.
  5. Stil massen på køl i 30 minutter.
  6. Tril massen til kugler i passende størrelse og vend i dem i det ønskede pynt – for eksempel kokosmel, kanel, lakridspulver, kakao, chaipulver eller frysetørrede hindbær blendet til støv.
  7. Stil på køl, til kuglerne skal spises.

Kuglerne kan opbevares et par uger i køleskabet – hvis de altså får lov at stå så længe.

Læs også