Mad

Spaghetti bolognese

Ugens mandagsopskrift er spaghetti bolognese. Få opskriften her

Her får du en klassisk opskrift på klassisk spaghetti bolognese - eller spaghetti med kødsovs, som vi dansker gerne kalder retten. Spaghetti med kødsovs er blevet så almindelig en ret i de danske køkkener, at vi nærmest betragter retten som dansk - og mon ikke den ligger nr. 1 på listen over hyppigst serverede retter i danske børnefamilier?

Spaghetti bolognese kan hurtigt blive en lidt kedelig og kønsløs gryderet, men serverer du den med frisk basilikum og groftrevet parmesan på toppen, skal du se, det bliver gourmetmad igen.

Kødsovsen bliver bedre, jo længere den får lov at stå og simre, og den er faktisk endnu bedre næste dag. Så hvis du har en ordentlig gryde, kan det godt betale sig at lave en dobbeltportion. Så har du også nem og lækker mad i morgen.

Spaghetti bolognese til 2 personer:

1 pastinak, revet
1 gulerod, revet
2 fed hvidløg, hakkede
1 løg, revet
olie til stegning
300 g hakket oksekød
2 spsk. tomatpuré
1 dåse hakkede tomater (400 g)
salt og peber
et nip sukker
 

Endvidere:

250 g frisk spaghetti
olivenolie
½ potte oregano, plukket
revet parmesan
 

Salat:

100 g blandet salat
olie og eddike
salt og peber
 

Ikke til spaghetti bolognese? Prøv flere opskrifter med spaghetti her

 

Sådan gør du:

Sautér pastinak, gulerod, hvidløg og løg i olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 4-5 minutter. Kom kød i gryden, og lad det brune. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater, og krydr med salt, peber og lidt sukker. Lad saucen simre under låg og jævnlig omrøring i mindst 30 minutter. Smag til. Kog imens spaghettien i rigeligt og saltet vand, til den er al dente. Dræn vandet fra den, og vend den med en smule god olivenolie. Anret din spaghetti bolognese og top derefter med frisk oregano. Servér straks spaghetti bolognese med rigeligt parmesan og blandet salat til.

Velbekomme!