rødkålssalat
Hovedretter

Rødkålssalat med kærlighed og knas

Jeg synes, rå rødkålssalat er dejligt. Det giver lidt friskhed til den ret så tunge julemad / Louisa Lorang, kok

Ristede valnødder (du kan også bare putte dem i uden at riste dem)

100 g valnøddekerner
1 spsk. smør
2 spsk. flydende honning
1 nip salt

Salat

3 appelsiner
½ rødkål, fintsnittet (ca. 700 g)
¼ dl æblecidereddike
3 spsk. flydende honning
1 spsk. olivenolie
Lidt salt
1 granatæble

 

Opskrift - Sådan laver du rødkålssalat:

1. Rist valnødderne i et halvt minut på en varm, tør pande. Kom smør og honning på på panden, og krydr med salt. Lad dine valnødder stege i 1-2 minutter, til de er lækre og karamelliserede. Hæld dem over på et stykke bagepapir, og lad dem så køle af.

2. Skær skallen af appelsinerne, og skær dem i skiver.

3. Rør eddike, honning og olivenolie sammen. Vend rødkål og appelsiner med dressingen. Smag til med salt. Skær granatæblet i kvarter, og vrid kernerne fri af skallen. Kassér de hvide hinder.

4. Anret rødkålssalat toppet med granatæblekerner og karamelliserede valnødder så det ser lækkert og indbydende ud.

TIP: Du kan sagtens servere både klassisk rødkål og den friske rødkålssalat. Der er en stor sandsynlighed for at dne traditionelle købe-rødkål vil stå urørt ved siden af din egen hjemmelavede rødkål, men det er altid en god ide at være på den sikre side.

LÆS OGSÅ: Her får du en sund version af den populære rødkålssalat (med kalorieangivelse)

LÆS OGSÅ: Vil du hellere (eller også?) lave gammeldags klassisk rødkål? Så få opskriften her

LÆS OGSÅ: Andesteg hører sammen med rødkål og rødkålssalat. Få 3 tips til juleanden lige her

LÆS OGSÅ: På femina.dk/julemad finder du mange gratis opskrifter til julemiddagen eller julefrokosten