Hovedretter

Pariserbøf med klassisk tilbehør

Den gode gamle pariserbøf med klassisk tilbehør er altid et hit







Opskrift på pariserbøf

800-1000 g tatar eller magert hakket oksekød
4 skiver godt hvidt brød uden skorpe
smør til stegning

Tilbehør:


syltede rødbeder i tynde skiver
5 cm frisk peberrod, fintrevet
4 pasteuriserede æggeblommer (eller på eget ansvar)
100 g saltede kapers, skyllede
1 stort løg i tynde ringe
havsalt og friskværnet peber
evt. pickles

Sådan laver du pariserbøf:

Form kødet til fire store bøffer, læg bøfferne oven på brødskiverne, og klem godt sammen, så kødet sidder fast på brødet. Smelt smørret på en stor pande, til det er gyldent. Steg bøfferne med brødsiden nedad, til brødet er flot gyldent, vend bøfferne, og steg dem gyldne på denne side. Skru ned for varmen, og lad bøfferne stege færdigt. Krydr godt med salt og peber, og anret på en tallerken med tilbehøret til.
Opskriften er til 4 personer

Læs mere om: