Lammekølle på rodfrugter med fetacreme

lammekølle

Lammekølle smager fantastisk - her serveret på rodfrugter med fetacreme. Få opskriften på lammekølle her

Onsdag d. 28. november 2012 - af Camilla Zarah Lawes Foto: Columbus Leth

Lammekølle hører ikke kun påsken til. Lammekølle kan spises året rundt. Her får lammekøllen selskab af rudfrugter og fetacreme

Lammekølle på rodfrugter med fetacreme

INGREDIENSER TIL LAMMEKØLLE
1 lammekølle på ca. 1800 g
4 stilke rosmarin
5 fed hvidløg, delt i halve
havsalt og friskkværnet peber

FETACREME
200 g drænet yoghurt
100 g valnødder
200 g feta
havsalt og friskkværnet peber

TILBEHØR
3 store gulerødder
2 pastinakker
2 persillerødder
300 g jordskokker
3 bagekartofler
½ dl olivenolie
4 kviste rosmarin
friskkværnet peber og havsalt
½ dl vand

Opskrift - sådan laver du lammekølle på rodfrugter med fetacreme

1. Lammekølle: Krydr lammekøllen med salt og peber, fordel rosmarin og hvidløg på lammekøllen.

 

2. Rodfrugter: Vask/skræl kartoflerne og rodfrugterne, del dem i grove stykker, og læg dem i et ovnfast smurt fad med rist. Hæld olivenolie over, og krydr med rosmarin, salt og peber. Læg lammekøllen i et lille ovnfast fad, og steg den i 30 minutter ved 180°. Tag lammekøllen ud, og læg det på risten over grøntsagerne, hæld vand på, og steg lammekøllen færdig over grøntsagerne i 40-50 minutter.

 

3. Fetacreme: Blend yoghurten med feta, valnødder, salt og peber. Smag til. Servér lammekølle med rodfrugter og fetacreme.
Opskriften på lamme er til 4 personer

 

PRØV OGSÅ: Grillet lammekølle med aubergine og babyspinat