lammekølle
Hovedretter

Lammekølle på rodfrugter med fetacreme

Lammekølle smager fantastisk - her serveret på rodfrugter med fetacreme. Få opskriften på lammekølle her

Lammekølle hører ikke kun påsken til. Lammekølle kan spises året rundt. Her får lammekøllen selskab af rudfrugter og fetacreme

Lammekølle på rodfrugter med fetacreme

INGREDIENSER TIL LAMMEKØLLE
1 lammekølle på ca. 1800 g
4 stilke rosmarin
5 fed hvidløg, delt i halve
havsalt og friskkværnet peber

FETACREME
200 g drænet yoghurt
100 g valnødder
200 g feta
havsalt og friskkværnet peber

TILBEHØR
3 store gulerødder
2 pastinakker
2 persillerødder
300 g jordskokker
3 bagekartofler
½ dl olivenolie
4 kviste rosmarin
friskkværnet peber og havsalt
½ dl vand

Opskrift - sådan laver du lammekølle på rodfrugter med fetacreme

1. Lammekølle: Krydr lammekøllen med salt og peber, fordel rosmarin og hvidløg på lammekøllen.

 

2. Rodfrugter: Vask/skræl kartoflerne og rodfrugterne, del dem i grove stykker, og læg dem i et ovnfast smurt fad med rist. Hæld olivenolie over, og krydr med rosmarin, salt og peber. Læg lammekøllen i et lille ovnfast fad, og steg den i 30 minutter ved 180°. Tag lammekøllen ud, og læg det på risten over grøntsagerne, hæld vand på, og steg lammekøllen færdig over grøntsagerne i 40-50 minutter.

 

3. Fetacreme: Blend yoghurten med feta, valnødder, salt og peber. Smag til. Servér lammekølle med rodfrugter og fetacreme.
Opskriften på lamme er til 4 personer

 

PRØV OGSÅ: Grillet lammekølle med aubergine og babyspinat

Læs mere om: