Lammegryde med couscous
Aftensmad

Lammegryde med couscous

22. november 2012Opdateret 4. april
af Camilla Zarah Lawes
Det her er en fantastisk gryderet med en krydret sauce, naturligt sødet af svesker og dadler. Du kan med fordel tilberede den dagen før og så bare varme den igennem før servering

Det skal du bruge

  • 800 g lammeinderlår eller lammekølle (uden ben)
  • solsikkeolie
  • havsalt og friskkværnet peber
  • 250 g pancetta (italiensk bacon)
  • 1 stort løg, finthakket
  • 3 spsk. akaciehonning
  • ½ flaske hvidvin
  • ½ l lamme- eller grøntsagsbouillon
  • 1 kanelstang
  • 1 spsk. st. ingefær
  • 10 dadler uden sten
  • 8 svesker uden sten
  • 2-3 gulerødder skåret i skrå skiver
  • evt. majsstivelse

COUSCOUS

  • 250 g couscous
  • 4 springløg i tynde skiver
  • 1 æble i fine små terninger
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. spidskommen
  • havsalt og friskkværnet peber
  • 4 spsk. frisk mynte

DRESSING

  • 1 dl olivenolie
  • ¼ dl hvid balsamicoeddike
  • 2 tsk. honning
  • havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Lam

  1. Skær kødet i terninger, og rist det ad flere omgange i olie på en pande.
  2. Stil det til side på en tallerken, og krydr med salt og peber.
  3. Skær pancettaen i små firkanter; steg dem sprøde på en stegepande, og tilsæt løg og honning.
  4. Varm en stor gryde med lidt olie, til det syder godt, og kom det brunede kød i gryden.
  5. Hæld vin på, og kog op, så syren fra vinen forsvinder.
  6. Tilsæt kanel, ingefær, svesker og dadler sammen med løg-pancetta-blandingen, og gulerødder.
  7. Hæld bouillon på, og lad retten småsimre under låg i 30 minutter. Jævn evt. saucen med lidt majsstivelse.
  8. Servér retten med couscous og brød.

Couscous

  1. Tilbered couscoussen som anvist på pakken, og lad den køle af.
  2. Bland med springløg, æbleterninger, krydderier og krydderurter.
  3. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og vend den over.

Se flere opskrifter med lam her.

Læs også