lammegryde
Aftensmad

Krydret lammegryde med linser

15. oktober 2012
af Susanne Palmqvist
Skøn gryderet, der giver varmen på en kølig dag. Den er måske ikke så køn, men det skal du nu ikke lade dig snyde af. Den gemmer på masser af smag, og linserne gør, at den også mætter

Det skal du bruge (6 pers)

  • 1 kg lammekød skåret i medium terninger (kølle, culotte, bov)
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 1 spsk. aromatisk karry eller garam masala (indisk blandingskrydderi)
  • 1 pæn kvist frisk rosmarin, hakket
  • 1½ tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. groft salt og kværnet peber
  • 3 spsk. olie
  • 2 porrer i tykke skiver
  • 3 gulerødder i tykke skiver
  • 2 rødløg i store terninger
  • 2 dl rødvin
  • ca. 4 dl hønse- eller lammebouillon/fond
  • 30-40 g små faste pølser, f.eks. chorizo eller chipolata
  • 1½ dl grønne linser, skyllede
  • 1 courgette i halve skiver
  • evt. frisk koriander eller persille

TILBEHØR

  • godt brød til at suge saucen op med

Den kan med fordel laves i god tid, så smagen får lov at sætte sig. Er du ikke til lam, så brug oksekød eller f.eks. nakkefilet fra gris.

Fremgangsmåde

  1. Gnid kødet med mel og krydderier. Brun det godt i olien ad et par gange.
  2. Tag det op.
  3. Svits grøntsagerne, og kom kødet tilbage i gryden.
  4. Hæld vin over, og kog det lidt ind. Kom bouillon/fond over, og lad det småkoge under låg i 50 minutter.
  5. Kom pølser og de skyllede linser i, og lad det stege videre under låg i 20 minutter.
  6. Kom courgetterne i, og kog videre i en lille halv time, til linserne er møre og har jævnet retten lidt.
  7. Smag til, og drys evt. med koriander eller persille.

Se flere opskrifter med lam her.

Læs også