kyllingesalat
Hovedretter

Hawaiiansk kyllingesalat med grillet ananas

Denne friske og fyldige måltidssalat smager af sol og ferielykke – også selv om du udskifter grillen med en grillpande i tilfælde af regnvejr. Her får du opskriften på hawaiiansk kyllingesalat med grillet ananas

Hawaiiansk kyllingesalat med grillet ananas 

Tid: 30 minutter. Marineringstid: 1-24 timer
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
4 kyllingebrystfileter 
1 romainesalat
 
 
KOKOSRIS
4 dl fuldkornsbasmatiris
1 dåse kokosmælk
2 dl vand
½ tsk. salt
 
GRILLET ANANASSALSA
½ frisk ananas
2 avocadoer
1 dåse sorte bønner
½ bundt mynte
½ frisk rød chili
saft af 1 limefrugt
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
MARINADE
2 fed hvidløg
3-4 cm frisk ingefær
3 spsk. ketchup
2 spsk. sojasauce
1 spsk. kokossukker eller brun farin
friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Asiatisk kyllingesalat med limedressing
 

Opskrift - sådan laver du hawaiiansk kyllingesalat med grillet ananas 

 
1. MARINADE: Riv hvidløg og ingefær, og bland med de øvrige ingredienser til marinaden i en frysepose. Dup kyllingefileterne tørre, og læg dem i posen. Massér marinaden ind i kødet, og lad det marinere i mindst 1 time og gerne op til 24 timer.
 
2. KOKOSRIS: Kog risene møre i kokosmælk og vand tilsat salt.
 
3. GRILLET ANANASSALSA: Opvarm en grillpande, eller tænd op i havegrillen. Fjern skræl og den hårde midte fra ananassen med en skarp kniv, og skær frugten i kvarte skiver. Steg skiverne, så de bliver saftige og får flotte grillstriber. Tag ananas af panden. Tag lidt grillede ananasskiver fra til pynt, og hak resten. Skræl avocadoerne; læg en halv til side, og skær resten i tern. Dræn og skyl sorte bønner, og bland dem med ananas og avocado. Hak mynte og chili fint, og tilsæt det sammen med limesaft og olie. Krydr med salt og peber.
 
Steg kyllingefileterne i 7 minutter på hver side, eller indtil de er gennemstegte. Anret romainesalat på et fad sammen med kokosris og ananassalsa. Skær kødet i skiver, og anret sammen med grillet ananas og den sidste halve avocado skåret i skiver.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Havregalette med rødbede, karamelliserede rødløg og feta – få opskriften her

Tirsdag: Spicy tigerrejer med glasnudelsalat – få opskriften her

Torsdag: Rødbede-quinoa-otto – få opskriften her

Fredag: Lammekoteletter og kikærtesalat med halloumi og semidried tomater – få opskriften her

 

Læs mere om: