kyllingelår
Hovedretter

Harissa- kyllingelår med marokkansk gulerodssalat

Harissa er en chilisauce, der bruges i mange opskrifter i bl.a. Marokko og Tunesien. Her giver saucen smag og et diskret chili-kick til de saftige kyllingelår. Her får du opskriften på harissa- kyllingelår med marokkansk gulerodssalat

Harissa- kyllingelår med marokkansk gulerodssalat 

Tid: 20 minutter. Marinering: Mindst 30 minutter, gerne natten over. Ovntid: 20 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
700 g kyllingelår
 
 
MARINADE
1 spsk. harissa (chilisauce)
1 spsk. honning
1 spsk. olivenolie
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. friskrevet muskatnød
2 fed hvidløg
1 tsk. salt
 
MAROKKANSK GULERODSSALAT
1 kg gulerødder
3 spsk. sesamfrø
2 fed hvidløg
1 spsk. spidskommen
1 spsk. olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber
saft af 1 citron
1 håndfuld mynte
 
TIL SERVERING
hummus (fra mandagens opskrift)
arabiske fladbrød/tortilla-wraps/pitabrød
 
PRØV OGSÅ: Sesamstegte kyllingelår med grilet grøntsagssalat
 

Opskrift - sådan laver du harissa- kyllingelår med marokkansk gulerodssalat 

 
1. MARINADE: Rør harissa sammen med honning, olie, koriander, spidskommen, revet muskatnød, pressede hvidløg og salt. Dup kyllingelårene tørre med køkkenrulle, og smør dem grundigt ind i marinaden. Sæt derefter kødet i køleskabet i mindst 30 minutter, gerne natten over. Tænd ovnen på 175°, og fordel de marinerede kyllingelår på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg lårene i ovnen i ca. 20 minutter, indtil de er gennemstegte og flot gyldne.
 
2. MAROKKANSK GULERODSSALAT: Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver, evt. på en køkkenmaskine. Kog skiverne i letsaltet vand i et par minutter, indtil de er møre, men stadig faste, og hæld vandet fra. Rist sesamfrø, presset hvidløg og spidskommen i olie på en pande. Tilsæt gulerodsskiver, kværn salt og peber over, og vend rundt. Smag salaten til med citronsaft, og anret den i en skål. Drys med hakket mynte, og servér til kyllingelårene sammen med hummus og lunede fladbrød.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER  

 

Mandag: Toppede fladbrød med avocado og halloumi – få opskriften her

Tirsdag: Laks med gulerodsfritter og aïoli – få opskriften her

Onsdag: Tandoori-blomkål med mellemøstlig tzatziki – få opskriften her

Fredag: Indisk lammegryde med aubergine og søde kartofler – få opskriften her