torsk
Hovedretter

Bagt torsk og butternutsquash med hummus og grønkål

Servér evt. et lækkert groft brød til retten, hvis I er ekstra sultne. Her får du opskriften på bagt torsk og butternutsquash med hummus og grønkål

Bagt torsk og butternutsquash med hummus og grønkål 

Tid: 20 minutter. Ovntid: I alt 35 minutter
Antal personer: 4
 
 
DET SKAL DU BRUGE
800 g torskefilet
saft af 1 citron
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
400 g frisk grønkål
1 spsk. sesamfrø
 
BAGT BUTTERNUTSQUASH
1 butternutsquash
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
HUMMUS
1 dåse kikærter 
(drænet vægt 240 g)
½ tsk. salt
saft af 1 citron
2 spsk. tahin (sesampasta, f.eks. fra Urtekram)
1 tsk. spidskommen
2 spsk. olivenolie
evt. 1-2 spsk. vand
 
PRØV OGSÅ: Citronbagt torsk med kartoffelmos og bønnesalat
 

Opskrift - sådan laver du bagt torsk og butternutsquash med hummus og grønkål

 
1. HUMMUS: Hæld væden fra kikærterne. Blend dem med salt, citronsaft, tahin og spidskommen i en minihakker eller foodprocessor. Rør olivenolie i, og smag til. Tilsæt evt. 1-2 spsk. vand for at gøre konsistensen mere glat og cremet.
 
2. BAGT BUTTERNUTSQUASH: Tænd ovnen på 200°. Skyl og flæk butternutsquashen, og fjern kernerne. Dryp skærefladen med olie, og krydr med salt og peber. Bag butternutsquashen mør i ovnen i ca. 30 minutter. Skær den derefter i både.
 
3. Læg torskefileterne i et ovnfast fad. Dryp dem med citronsaft og olie, og krydr let med salt og peber. Bag torskefileterne i ovnen ved 200° i 4-6 minutter. Skyl og hak grønkål fint. Servér torsk og bagt butternutsquash sammen med grønkålen. Dryp hummus udover, og drys med sesamfrø.
 
TIP: I mange supermarkeder kan du købe frisk grønkål, som er skyllet, hakket og klar til brug.