Forretter

Opskrift: Lysegrøn bønnesalat

Jeg kan godt lide at blande mange slags bønner i en salat, så både farver og konsistens er forskellig.De grønne edamamebønner fås frosne mange steder, evt. i bælge, så du selv skal pille dem. Wasabi er japansk peberrod med en skarp smag

Lysegrøn bønnesalat til 4 personer

Ingredienser:
1 dl sorte kikærter eller små sorte bønner (evt. kidneybønner fra dåse)
1 dl små sortøje-bønner (black-eyed peas)
100 g friske grønne bønner (evt. fra frost)
ca. 200 g frosne, pillede edamamebønner (sojabønner)
3 fintsnittede forårsløg eller 1 medium rødløg i meget tynde både
1-2 æbler i tynde både

Dressing:
1-2 tsk. wasabipulver eller -pasta
½-1 spsk. koldt vand
1½ spsk. mayonnaise
1 spsk. olie
saft af ½-1 appelsin
kværnet peber
friske krydderurter eller ærtespirer til pynt

Sådan gør du:

1. Udblød de tørrede bønner hver for sig i rigeligt koldt vand i mindst 8 timer. Skyl dem godt, og kog dem i nyt vand. De sorte kikærter har lang kogetid, ca. 2 timer, de andre ca. 40 minutter. Lad dem dryppe af.

2. Blanchér de grønne bønner i et par minutter, og køl dem af i iskoldt vand. Lad dem dryppe af, og del dem i mindre, skrå stykker. Edamamebønnerne skal bare tø op.

3. Snit løg og æbler tyndt. Pisk wasabipulver ud i vand, og rør mayo, olie og appelsinsaft i, til konsistensen er ret tynd. Smag til, så smagen er skarp. Vend alle ingredienserne i, og lad det trække i ½-1 time. Servér på et smukt fad

Prøv også: Sprød salat med laks og wasabiærter >>

Læs mere om: