hønsesalat
Forretter

Hønsesalat med asparges og rygeostdressing

Bryder du dig ikke om rygeostens let røgede smag, kan du bruge flødeost naturel i stedet. Her får du opskriften på hønsesalat med asparges og rygeostdressing

Hønsesalat med asparges og rygeostdressing til 6 personer

Tid: 20 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL HØNSESALAT
4 kyllingebrystfileter
salt
3 peberkorn
1 laurbærblad
1 dåse hvide asparges
 
RYGEOSTDRESSING
200 g rygeost
4 spsk. cremefraiche 18 %
1 håndfuld basilikum
6 spsk. hakket purløg
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
150 g bacon i skiver
lyst brød
 
Hønsesalat er en af julens klassikere. En anden klassiker er tarteletter med høns i asparges - få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du hønsesalat med asparges og rygeostdressing

 
1. Læg kyllingefileterne i en gryde, og hæld vand i gryden, så det akkurat dækker. Tilsæt salt, hele peberkorn og laurbærblad. Kog kyllingebrystfileterne i ca. 15 minutter. Hæld vandet fra, og skær kødet i mundrette stykker.
 
2. Rygeostdressing: Rør rygeost sammen med cremefraiche. Hak basilikum og purløg, og rør det i dressingen sammen med salt og peber.
 
3. Lad aspargesene dryppe af i en sigte, og vend dem i dressingen sammen med kyllingekødet.
 
4. Servering: Steg bacon på en tør pande, til det er sprødt og gyldent, og lad det afdryppe på et stykke køkkenrulle. Anret hønsesalaten i en skål, pynt med stegt bacon, og servér lyst brød til.
 
PRØV OGSÅ: 10 klassiske retter til julefrokosten
 
Læs mere om: