hønsesalat
Forretter

Hønsesalat med asparges og bacon

Der hører nu engang en lækker salat til et dansk frokostbord, og hønsesalat er altid et hit. Anret på ristet brød, og servér på et fad.

Hønsesalat med asparges og bacon

Til 8 personer
 
DET SKAL DU BRUGE
4 kyllingebryster
250 g champignoner
smør
8 skiver bacon i terninger
1 dåse/glas kogte asparges
200 ml cremefraiche 18 %
1 dl mayonnaise
2 tsk. dijonsennep
havsalt og friskkværnet peber
 
ENDVIDERE
4 spsk. finthakket persille
12-16 skiver toastbrød
 
ENDVIDERE
1 rund udstikkerform på 5 cm
 
PRØV OGSÅ: Hønsesalat hører til på et ægte dansk frokostbord samme med masser af andre skønne retter. Vi har samlet alle de klassiske retter til dig her
 

Opskrift - sådan laver du hønsesalat med asparges og bacon

 
Kog kyllingebrysterne op i en gryde med vand, og lad dem småkoge i 12 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl. Skær kødet i små terninger. Rens og skær hampignonerne i kvarter, og steg dem gyldne på en varm pande i lidt smør. Steg baconen sprød og gylden på en varm pande, og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad aspargesene dryppe af i et dørslag.
 
Rør cremefraiche med mayonnaise og sennep. Vend kyllingekød, champignoner, asparges og bacon i. Smag til med salt og peber. Stik brødet ud med en rund udstikkerform, og rist stykkerne gyldne. Anret hønsesalaten på brødet, og drys med persille.
 
Se her, hvordan du gør: