Egg Benedict med bacon og kål
Tid: 30 minutter Antal: 4 stk. DET SKAL DU BRUGE 2 engelske muffins 8 skiver bacon frisk dild BLANCHERET ROSENKÅL 20 rosenkål skal af 1 usprøjtet citron olivenolie salt og friskkværnet peber POCHEREDE ÆG 3 spsk. eddike 4 æg
HOLLANDAISESAUCE 2 æggeblommer 1 spsk. citronsaft 200 g smør salt og friskkværnet peber PRØV OGSÅ:
Et godt alternativ til egg Benedict er disse lækre pocherede æg med rygeostecreme og stenbiderrogn Opskrift - sådan laver du egg Benedict med bacon og kål
1. BLANCHERET ROSENKÅL: Pluk bladene af rosenkålene, og blanchér dem i kogende vand i en gryde i 1 minut. Læg dem herefter i isvand. Lad dem dryppe af, og vend dem med en smule fintrevet citronskal, olivenolie og salt og peber. 2. POCHEREDE ÆG: Bring en gryde med vand i kog. Tilsæt eddike. Skru ned for varmen, så vandet ikke længere koger. Skab en hvirvel i vandet ved at røre kraftigt i vandet med en ske. Slå 1 æg ud i en lille skål, og hæld det straks i det ”hvirvlende” vand. Saml hviden rundt om ægget med en ske. Pochér ægget i 4-5 minutter, og gentag processen med resten af æggene. 3. HOLLANDAISESAUCE: Pisk æggeblommer sammen med citronsaft i en stor skål over vandbad, til blommerne er luftige og hvide. Smelt og klar smørret (sigt bundfaldet fra), og hæld det smeltede smør i æggeblommerne, lidt ad gangen, under piskning. Fortsæt, til saucen har den ønskede konsistens. Smag saucen til med salt, peber og evt. mere citronsaft. 4. Flæk de 2 muffins, og rist dem i ovnen. Steg bacon sprødt på en tør pande. Hak dild. Anret de lune muffins med bacon, rosenkål og pocheret æg. Hæld hollandaise over, og top med dild.
TIP: Du kan finde engelske muffins på brødhylden i supermarkedet, f.eks. ”English muffins” af mærket Jalm&B.