Drikke

Sommerens cool drinks

Vi er blevet rigtig glade for cocktails og snedige drinks, og det kræver ikke meget fantasi at se sig selv med en isterning-klirrende drink på en varm sommeraften. Sååå dejligt. Er du løbet tør for idéer til dine sommercocktails, så kig lige med her, hvor vi gi’r dig opskrifter på sommerens mest cool og trendy drinks. Prøv dem som velkomstdrink eller som loooongdrink til aftenhyggen

NEGRONI

Tip: Ønsker du en lettere, mildere udgave, så erstat ginen med prosecco eller anden tør, mousserende vin, og du har en NEGRONI SPAGLIATO.

3 cl gin
3 cl Campari
3 cl sød vermouth
isterninger
appelsinskiver
Hæld alle 3 i et lavt glas med masser af isterninger. Rør rundt, og pynt med en appelsinskive.

 

CAMPARI ORANGE PASSION

2 appelsinbåde
1 tsk. rørsukker eller 1 spsk. sukkersirup (fx Rose’s Sugar Cane)
knust is
3 cl Campari
12 cl friskpresset appelsinjuice
evt. coctailbær
Stød appelsinbåde og sukker/sirup i en morter, og kom det i et glas.  Fyld glasset op med knust is, Campari og appelsinjuice. Før forsigtigt rundt. Pynt evt. med et cocktailbær.

 

APEROL SPRITZ
Isterninger
3 dele mousserende vin (fx Prosecco, cremant, cava eller champagne) eller hvidvin, helst tør
2 dele Aperol
1 del danskvand
PYNT:
½ appelsinskive
Kom isterninger i et glas, fx et stort vinglas eller et lavt drinkglas. Tilsæt først mousserende vin eller hvidvin, så Aperol og til sidst danskvand. Rør rundt, og pynt med en halv appelsinskive og eventuelt et sugerør. Servér straks. Vil du servere i kande, mixer du bare det hele i en smuk glaskande.

 

BOULEVARDIER
3 cl Bourbon
2 cl Martini Rosso
2 cl Aperol
isterninger
appelsinskal

Rør ingredienserne sammen med masser af isterninger, og hæld drinken over i et afkølet cocktailglas pyntet med appelsinskal.

Prøv også: 3 friske tequila-cocktails

ROYAL CALVADOS

2 cl Calvados Boulard Grand Solage eller Père-Magloire
2 cl jordbærlikør
10 cl iskold tør champagne eller mousserende vin
Hæld Calvados i et champagneglas sammen med jordbærlikør. Fyld op med champagne eller mousserende vin. Servér straks.

 

CALVAPIRINHA

4 cl Calvados Boulard Grand Solage eller Père-Magloire
2 tsk. brun farin
æblejuice
1 skive lime.
Hæld Calvados i et højt glas. Tilsæt brun farin, og rør rundt. Fyld op med æblejuice, og pynt med en skive lime.

 

CRUSH 43
isteringer
1-2 skiver eller både citron pr. glas (og skiver/både fra 1 citron til en kande)i
1 del Licor 43
3 dele danskvand
Fyld en kande eller et glas med masser af is. Tilsæt Licor 43, pres citronskiverne let, og kom både saften og skiverne i. Kom danskvand i, vend godt rundt i drinken, og servér straks.

 

Læs mere om: