æblegløgg
Drikke

Krydret æblegløgg med mandler og tranebær

Denne æblegløgg er uden alkohol, så her kan børnene også være med.

Krydret æblegløgg med mandler og tranebær

 
Tid: 15 minutter. Trækketid: Mindst 2 timer, gerne længere. Mængde: 6 glas
 
DET SKAL DU BRUGE TIL KRYDRET ÆBLEGLØGG MED MANDLER OG TRANEBÆR:
 
1 usprøjtet citron
1 l æblemost
½ l ginger ale
½ dl rørsukker
2 kanelstænger
4 kardemommekapsler
4 hele nelliker
2 stjerneanis
 
TIL SERVERING:
 
2 æbler
​50 g mandelsplitter
50 g tørrede tranebær
 
Opskrift - sådan laver du krydret æbleglægg med mandler og tranebær:
 
Skyl citronen, og skær den i skiver. Læg skiverne i en gryde sammen med resten af ingredienserne. Varm blandingen op til kogepunktet, og tag gryden af varmen. Lad gløggen trække i gryden i mindst 2 timer. Si gløggen, og hæld den tilbage i gryden.
Servering: Skyl æblerne, og skær dem i små tern uden kernehus. Bland æbletern, mandelsplitter og tranebær i den afkølede gløgg. Varm igen gløggen op i gryden, til den er rygende varm, men uden at den koger. Servér din æblegløgg varmefaste glas.
 
Kunne du lige vores æblegløgg? Så prøv også vores andre opskrifter på lækker julegløgg
 
Læs mere om: