Hvid gløgg
Mad

Hvid gløgg

22. november 2012
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Gløgg kommer vi ikke uden om – men hvad med at prøve en skøn hvid gløgg uden bjerge af rosiner? Og bare rolig – den smager af jul alligevel
Tid i alt 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 3 dl hyldeblomstsaft
  • 50 g rørsukker
  • 4 cm tørret ingefær
  • 10 hvide peberkorn
  • 1 tør vaniljestang
  • 3 kanelstænger
  • 6 hele kardemommefrø
  • 2 flasker tør hvidvin
  • 2-4 dl hvid rom

Opskrift - sådan laver du hvid gløgg

  1. Hæld saft og sukker i en gryde sammen med alle krydderierne, og lad det simre i 10 minutter.
  2. Tilsæt vinen, og varm langsomt op - vær opmærksom på at hvid gløgg må ikke koge.
  3. Smag gløggen til med rom.
  4. Hæld den varme hvide gløgg i glas, og servér straks.

Er du ikke til hvid gløgg? Så kan du her få en klassisk opskrift på gløgg.

Hvid gløgg

Ingen jul uden gløgg. Og findes der noget bedre en duften af gløgg der står og simrer? Gløgg er bare indbegrebet af jul og smager skønt til julens mange dejlige kager. Du kan sagten købe en udemærket færdiglavet gløgg, men de hjemmelavede af slagsen smager bare SÅ meget bedre og så er det ikke så svært at lave. Opskriften her er anderledes end den traditionelle gløgg som vi kender med mandler og bjerge af rosiner. Men fortvivl ikke - den smager af jul alligevel. Skål og god fornøjelse!

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også