hvid gløgg
Drikke

Hvid gløgg

Gløgg kommer vi ikke uden om – men hvad med at prøve en skøn hvid gløgg uden bjerge af rosiner? Og bare rolig – den smager af jul alligevel

Hvid gløgg

Ingen jul uden gløgg. Og findes der noget bedre en duften af gløgg der står og simrer? Gløgg er bare indbegrebet af jul og smager skønt til julens mange dejlige kager. Du kan sagten købe en udemærket færdiglavet gløgg, men de hjemmelavede af slagsen smager bare SÅ meget bedre og så er det ikke så svært at lave. Opskriften her er anderledes end den traditionelle gløgg som vi kender med mandler og bjerge af rosiner. Men fortvivl ikke - den smager af jul alligevel. Skål og god fornøjelse!

Ingredienser til hvid gløgg:

3 dl hyldeblomstsaft
50 g rørsukker
4 cm tørret ingefær
10 hvide peberkorn
1 tør vaniljestang
3 kanelstænger
6 hele kardemommefrø
2 flasker tør hvidvin
2-4 dl hvid rom

Giv et gaveabonnement i julegave! Vælg imellem 17 forskellige blade - f.eks. FEMINA. Klik her for at læse mere

Er du ikke til hvid gløgg? Så kan du her få en klassisk opskrift på gløgg.

Opskrift - sådan laver du hvid gløgg

Hæld saft og sukker i en gryde sammen med alle krydderierne, og lad det simre i 10 minutter. Tilsæt vinen, og varm langsomt op - vær opmærksom på at hvid gløgg må ikke koge. Smag gløggen til med rom. Hæld den varme hvide gløgg i glas, og servér straks.

Få alle opskrifterne på adventsmiddagen her
Invitér familie og venner på julens bedste frokost