sarah bernhardt kage
Mad

Sarah Bernhardt-kager uden sukker og mel

7. april 2021
af Xenia Østerby Jensen "Sødt, sundere, syndigt"
De lækre Sarah Bernhardt-kager er helt uden sukker og mel - så dem kan du spise med god samvittighed. Find den lækre opskrift her!
8 stk

TRØFFELMASSE

  • 75 g chokolade
  • 2 dl piskefløde

MARCIPANBUNDE

  • 150 g mandelmel
  • 1 spsk. sukrin+
  • ½ tsk. mandelessens
  • 1 æggehvide

OVERTRÆK

  • 150 g chokolade
  • Evt. frysetørrede hindbær til pynt

Opskrift - sådan laver du Sarah Bernhardt-kager uden sukker og mel

  1. Hak chokoladen.
  2. Opvarm piskefløden, til den lige netop koger. Tag den af varmen, og hæld den over chokoladen i en skål. Lad stå lidt, og rør så sammen, så der ingen klumper er. Sæt på køl i minimum 4 timer, så massen kan stivne.
  3. Bland alle ingredienser til marcipanen, og kør på din foodprocessor, til det samler sig.
  4. Forvarm ovnen til 160 °C varmluft.
  5. Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir, til det har en tykkelse på ca. ½ cm, og udstik 8 cirkler med en udstikker eller et glas af passende størrelse.
  6. Læg bundene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag i ca. 12-15 minutter, eller til de er gyldne. Afkøl på en rist.
  7. Når trøffelmassen er stivnet, piskes den hurtigt op med en elpisker, indtil massen sidder fast på piskerisene i stedet for at falde af. Ikke for længe, da den så skiller og bliver grynet.
  8. Sprøjt massen til toppe på marcipanbundene med en sprøjtepose, eller fordel det på med en ske. Sæt på køl i yderligere 1 time.
  9. Smelt chokoladen, og overtræk kagerne.
  10. Det er nemmest at sætte Sarah Bernhardt-kagerne på en rist og dryppe chokoladen ud over med en ske, men du kan også dyppe dem direkte i chokoladen eller pensle det på med en silikonepensel.
  11. Pynt med frysetørrede hindbær, og sæt kagerne på køl, indtil chokoladen er stivnet helt.

Opskriften er fra bogen "Sødt, sundere, syndigt" af Xenia Østerby Jensen.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også