Romkugler med kanel  - så er der juleromkugler!
Desserter

Romkugler med julesmag

Romkugler er ikke noget, vi normalt forbinder med jul, men med et diskret drys kanel bliver de straks til de dejligste julekugler.

Romkugler med julesmag 8-16 stk. afhængigt af størrelsen

 
Tid: 25 minutter. Trækketid: 4 timer, gerne natten over. 
 
DET SKAL DU BRUGE TIL ROMKUGLER
100 g mørk chokolade
50 g smør
100 g sukker 
2 æg
1 tsk. god mørk rom
1 tsk. kanel
springform, 18 cm i diameter
 
Pynt
100 g mørk chokolade
 
Romkugler bliver man aldrig for gammel til. Prøv også disse lækre romkugler her
 

Opskrift - sådan laver du romkugler med julesmag

 
Tænd ovnen på 180°. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen, og rør sukker i. Pisk æggene let sammen i en anden skål, og rør dem i chokolademassen. Fordel dejen i en smurt springform, og bag kagen i ovnen i 25-30 minutter. Lad kagen hvile i køleskabet i mindst 4 timer, gerne natten over. Bræk kagen i små stykker, og læg dem i en skål. Tilsæt rom og kanel, og ælt det godt sammen. Smag evt. til med mere rom eller kanel. Form kugler af dejen i den ønskede størrelse.
 
PYNT: Hak chokoladen groft, og rul kuglerne heri. Opbevar romkuglerne i køleskabet, til de skal serveres.
 
PRØV OGSÅ: Havregrynskugler med kaffe