Rabarberkage med mandel-nødde-crunch
Mad

Rabarberkage med mandel-nødde-crunch

29. marts 2012
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Du kan også bage den lækre rabarberkage med andre frugter. F.eks. er denne rabarberkage også rigtig god med æbler, ferskner eller hindbær. Servér den lun med en skefuld cremefraiche.

DET SKAL DU BRUGE

  • 190 g rørsukker
  • 3 æg
  • 190 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 4-5 rabarber (200 g)
  • 2 spsk. sukker

MANDEL-NØDDE-CRUNCH

  • 100 g blandede mandler og hasselnødder, let grofthakkede
  • 75 g smør
  • 75 g farin
  • ¼ dl mælk
  • 2 spsk. vaniljesukker

TILBEHØR

  • 200 ml cremefraiche (selvfølgelig 38 %)

ENDVIDERE

  • 1 springform på 22 cm el. 1 høj firkantet form på 20 x 20 cm

Rabarber! Altid en sikker forårsbebuder. Du kunne fx lave denne helt formidable rabarberkage, som er toppet med en skøn mandel-nødde-crunch.

Rabarberkage med mandel-nødde-crunch

  1. Rør sukkeret sammen med æggene. Tilsæt hvedemel og bagepulver.
  2. Vask og rens rabarberne, og skær dem i 1-2 cm store stykker. Vend dem i lidt sukker, og kom dem i dejen til din rabarberkage.
  3. Kog alle ingredienserne til crunchen sammen, og lad det afkøle let. Hæld dejen i en smurt kageform, og fordel crunchen på toppen af din rabarberkage.
  4. Rabarberkage skal bages i en 170° varm ovn i 40 minutter.
  5. Server din rabarberkage lun sammen med cremefraiche

TIP: Rarbarberkage kan også serveres med is eller flødskum! Forsøg dig frem, og find ud hvad du foretrækker som tilbehør til din rabarberkage.

Psst! Rabarberkage smager ekstra godt på terrassen, når solen skinner, og fuglene synger.

Læs også