Rabarberkage med mandel-nødde-crunch

rabarberkage

Du kan også bage den lækre rabarberkage med andre frugter. F.eks. er denne rabarberkage også rigtig god med æbler, ferskner eller hindbær. Servér den lun med en skefuld cremefraiche

Torsdag d. 29. marts 2012 - af Camilla Zarah Lawes, Foto: Lars Ranek

Rabarber! Altid en sikker forårsbebuder. Men når nu de lyserøde syrligheder er kommet op af jorden, hvad skal du så bruge dem til?

Du kunne fx lave denne helt formidable rabarberkage, som er toppet med en skøn mandel-nødde-crunch. Rabarberkage hitter altid, og denne rabarberkage skal nok kunne gøre dig til dagens helt på arbejdspladsen.

Rabarberkage:

190 g rørsukker
3 æg
190 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
4-5 rabarber (200 g)
2 spsk. sukker
 

Mandel-nødde-crunch:

100 g blandede mandler og hasselnødder, let grofthakkede
75 g smør
75 g farin
¼ dl mælk
2 spsk. vaniljesukker
 

Tilbehør til rabarberkage:

200 ml cremefraiche (selvfølgelig 38 %)
 

Endvidere:

1 springform på 22 cm el. 1 høj firkantet form på 20 x 20 cm

 

PRØV OGSÅ: Rabarberkage med låg af marengs

 

Sådan laver du rabarberkage:

Rør sukkeret sammen med æggene. Tilsæt hvedemel og bagepulver. Vask og rens rabarberne, og skær dem i 1-2 cm store stykker. Vend dem i lidt sukker, og kom dem i dejen til din rabarberkage. Kog alle ingredienserne til crunchen sammen, og lad det afkøle let. Hæld dejen i en smurt kageform, og fordel crunchen på toppen af din rabarberkage. Rabarberkage skal bages i en 170° varm ovn i 40 minutter.

Server din rabarberkage lun sammen med cremefraiche.

Psst! Rabarberkage smager ekstra godt på terrassen, når solen skinner, og fuglene synger.
 

TIP: Rarbarberkage kan også serveres med is eller flødskum! Forsøg dig frem, og find ud hvad du foretrækker som tilbehør til din rabarberkage.

Kan du (hellere) ikke får rabarber nok? Så klik på billedet og få masser af dejlige opskrifter med rabarber

rabarberkage