pandekager
Desserter

Pandekager med bærskum

Servér de store, tynde pandekager med bærkompot og flødeskum eller en lækker is.

Pandekager 20-25 stk.

 

DET SKAL DU BRUGE

200 g hvedemel
½ tsk. salt
2 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
4 æg
5 dl økologisk sødmælk
3 spsk. solsikke- eller vindruekerneolie
 

Endvidere:

solsikke- eller vindruekerneolie + 25 g smør til stegning
 

Bærkompot:

2½ dl piskefløde
200 g blåbær, frosne eller friske
4 spsk. sukker
½ stang vanilje

 

PRØV OGSÅ: Chokolade-pandekager med chokolade
 

Opskrift - sådan laver du pandekager med bærskum

1. Bland mel, salt, sukker og kardemomme. Pisk æg og mælk sammen, og rør det i melet. Tilsæt olien. Hæld pandekage dejen i en kande, og lad den hvile i 30 minutter i køleskabet.
Rør i dejen inden bagning. Opvarm en 22-24 cm stor pande. Hæld lidt olie og en klat smør på, så dine pandekager ikke brænder fast. Hæld lidt af dejen midt på den varme pande, og vip panden hurtigt, så dejen udfylder hele fladen i et tyndt lag. Vend din pandekager, når den er faste.

2. Læg de færdigbagte pandekager under et lag sølvpapir, så de holdes varme. Pisk fløden til skum. Varm bærrene i en lille gryde med sukker og vaniljekorn og vaniljebælg, til sukkeret er opløst.

3. Servér dine pandekager lune med bærkompot og flødeskum eller is.
 

Læs mere om: