pandekager
Desserter

Pandekager med 3 slags fyld

Her får du tre slags dej til søde pandekager med fyld, som alle kan bages og spises naturel med lidt sukker og evt. syltetøj. Du kan også vælge at fylde dem med en god creme eller blød is

3 x pandekager

Hvis du heller aldrig bliver træt af pandekager med fyld, så kig med her. En pandekagedej er super hurtig at lave på få grundingredienser, nemlig mel, æg og væske, tilsat lidt salt og sukker. Dejen kan parfumeres med vanilje og citronskal eller orangeskal, likør eller milde krydderier, alt efter hvad de skal bruges til.

Brug en lille eller stor teflonpande, eller køb en speciel crepe-pande med lav kant, hvis du bager mange pandekager.

 

PANDEKAGER MED FYLD AF CITRONCREME

De sprøde mandelpandekager er rigtig lækre, når de fyldes med den friske citroncreme. Cremen kan laves dagen før eller bare i god tid, så de er nemme at servere. Brug pandekager med fyld af citroncreme som dessert eller som lidt lækkert til kaffen.

(4 personer/ 12-14 små pandekager)
DEJ:
35 g mandler (eller mandelmel)
150 g hvedemel
1 nip salt
1 spsk. sukker
lidt revet citronskal
2½ dl mælk
3 æg
½ dl piskefløde
30 g smeltet smør

CREME:
saft af 2 økocitroner
revet skal af 1 citron
2 små æg
ca. 75 g flormelis (1½ dl)
2 tsk. majsstivelse
1 spsk. smør
1 dl piskefløde

Sådan laver du pandekager med fyld af citroncreme:
Hak mandlerne helt fint, gerne med skallen på. Bland med mel, salt, sukker og citronskal. Pisk mælken i. Pisk æggene i, og vend fløden i til sidst (brug helst elpisker). Lad dejen hvile med et viskestykke over i ½-1 time.
Lav cremen imens: Pres citronsaften ned i en lille gryde med den revne skal af den ene citron. Varm det langsomt op.
Pisk æg, flormelis og majsstivelse godt med en elpisker. Pisk den lune saft i i en tynd stråle. Kom det hele tilbage i gryden, og varm det langsomt op. Pisk, til cremen er blevet tilpas tyk, men - den må endelig IKKE koge! Pisk smørret i, og lad cremen blive helt kold. Pisk fløden til skum, og vend den i. Cremen kan opbevares på køl i 1 døgn. Bag en portion tynde pandekager i smør. Rul dem om lidt af cremen, og læg dem i en stak på et fad. Drys sigtet flormelis og evt. revet citronskal over.
 

PANDEKAGER MED FYLD AF BLØD IS, INGEFÆR OG CHOKO
Pandekagedejen til poserne er helt enkel og lavet med en blanding af vand og mælk. De er nemme at bage tynde og nemme at folde. Du kan fylde dem med blød is, flødeskum og syltetøj eller bare spise dem som almindelige pandekager med sukker og syltetøj.

(4 personer/ 8-10 store pandekager)
180 g hvedemel
2 spsk. sukker
korn af 1 stang vanilje eller 1 tsk. vaniljesukker
1½ dl vand
1½ dl mælk
2 æg, str. L el. XL
1 spsk. smeltet smør eller olie
smør til stegning

FYLD:
ca. ¾ l god vaniljeis
eller yoghurtis
75 g fin mørk chokolade, grofthakket
2 spsk. syltet ingefær, finthakket
lakridssnørebånd
flormelis til drys

Sådan laver du pandekager med fyld af blød is, ingefær og choko
Bland mel, sukker og vanilje, og pisk vand og mælk i. Pisk æg og smeltet smør i til sidst (bedst med elpisker). Lad dejen hvile ½-1 time.
Bag pandekagerne på en stor pande - lav dem gerne helt tynde. Dæk dem, til de skal bruges, så de ikke blive tørre, for så kan de være svære at folde.
Rør isen lidt blød. Hak chokolade og ingefær, og vend det i. Kom en stor skefuld is på hver pandekage, og luk dem som poser med et stykke lakridssnørebånd omkring (eller rul dem bare om isen). Servér dem med det samme, gerne med et drys flormelis.
 

TE-PANDEKAGER MED FYLD AF ORANGEMARMELADE
Nyd de fine, tynde pandekager. Dejen er lavet speltmel og te. Du kan bruge parfumeret te eller en stærk sort te. Spis dem med en god orangemarmelade, eller lad være at komme sukker i dejen - så er de også fine som madpandekager.

(4 personer/ 8-12 pandekager efter størrelse)
1½ dl siet kraftig mørk te (f.eks. Ceylon- eller Assam-)
175 g fint speltmel
1 nip salt
1 spsk. flormelis
2 dl mælk
3 æg
smør/neutral olie

FYLD:
orangemarmelade, evt. rørt med lidt rom eller cognac

DRYS:
siet flormelis

Sådan laver du pandekager med fyld af orangemarmelade

Lav en portion stærk te, gerne aromatisk te. Lad den trække i 5 minutter, og si den. Rør mel, salt og flormelis sammen, og pisk en blanding af te og mælk i. Pisk til sidst æggene i - brug gerne elpisker. Lad dejen hvile i ½-1 time.

Bag tynde pandekager i smør eller neutral olie. Lun lidt orangemarmelade, så den er nem at smøre ud, evt. rørt med spiritus. Fold pandekagerne om et tyndt lag marmelade, og drys dem med flormelis.

 

PRØV OGSÅ: Pandekager med bærskum

Læs mere om: