Madeleinekager med mandelmel og citron
Brød og bagværk

Madeleinekager med mandelmel og citron

13. maj 2014
af Marie Melchior
Små fine franske madeleinekager med et friskt strejf af citron

Madeleinekager med mandelmel og citron (ca. 24 stk)

Tid: 30 min. Hviletid: 30 min. Bagetid: 12-15 minutter INGREDIENSER200 g smør4 æg150 g sukkerskal og saft af 1 usprøjtet citron50 g mandelmel180 g hvedemel1 nip salt1 tsk. bagepulverbageform til madeleinekager GLASUR200 g flormelisskal og saft af 1 usprøjtet citronlidt kogende vand

Opskrift - sådan laver du madeleinekager med mandelmel og citron

1. Smelt smørret ved svag varme, og lad det afkøle. Pisk æg og sukker sammen til en hvid og cremet masse. Vend fintrevet citronskal i dejen sammen med nogle dråber citronsaft. Bland mandelmel, hvedemel, salt og bagepulver sammen i en anden skål, og vend derefter melblandingen sammen med æggemassen (brug en dejskraber), til du har en luftig, ensartet dej. Rør til sidst det afkølede smør i, og lad dejen hvile 30 minutter på køl. 2. Tænd ovnen på 200°, og smør bageformen. Fyld hullerne i formen ²⁄₃ op med dej. Bag kagerne i ovnen i 5 minutter. Skru derefter ovnen ned til 170°, og bag kagerne i yderligere 7-10 minutter, eller til de er hævet op og er gyldne. Afkøl kagerne på en bagerist. 3. Glasur: Rør flormelis og fint-revet citronskal sammen med lidt kogende vand i en skål til en tyk glasur. Dryp med lidt citronsaft, og rør glasuren glat. Dyp spidsen af madeleinekagerne i glasuren. Pynt evt. med mere revetcitronskal. PRØV OGSÅ: Småkager med hvid chokolade og pistacienødder

Læs også