kanelsnegle
Desserter

Kanelsnegle-krans med chokolade og kaffe

Denne lækkerbisken vil helt sikkert gøre dig populær blandt familie og venner. Her får du opskriften på en skøn kanelsnegle-krans med chokolade og kaffe

Kanelsnegle-krans med chokolade og kaffe

Tid: 35 minutter. Hævetid: I alt 65 minutter. Bagetid: 30 minutter.
Antal personer: 10-12. Portionen giver to flotte kanelsneglekranse.
 

DET SKAL DU BRUGE

100 g smør
2½ dl sødmælk
25 g gær
1 dl sukker
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. salt
1 æg + 1 til pensling
ca. 8 dl hvedemel
to runde kageforme, ca. 20 cm
i diameter
 
 

KANEL-CHOKO-FYLD

75 g blødt smør
¾ dl brun farin
1½ spsk. stødt kanel
½ spsk. vaniljepulver
1-2 tsk. instant espressokaffepulver
100 g mørk chokolade
 
PRØV OGSÅ: Kanelsnegle-kage med karamelliseret hvid chokolade og nødder
 

Opskrift - sådan laver du kanelsnegle-krans med chokolade og kaffe

 
1. Smelt smør i en lille gryde, tag den af varmen, og rør mælken i. Opløs gæren i den fingervarme blanding. Rør sukker, kardemomme, salt og æg i. Tilsæt ca. halvdelen af melet, og rør grundigt og længe. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen, til den er elastisk og
slipper skålens kanter. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 45 minutter, til den har dobbelt størrelse.
 
2. KANEL-CHOKO-FYLD: Rør smør sammen med brun farin, kanel, vaniljepulver og kaffepulver. Hak chokoladen fint, og stil den til side.
 
3. Del dejen i 2. Rul hver del ud med en kagerulle til en tynd plade på ca. 33 x 50 cm. Fordel fyldet på de 2 dejplader, og drys med chokoladen. Rul hver dejplade sammen til en lang roulade. Skær hver roulade i 8-10 tykke skiver. Beklæd formene med bagepapir, og læg 1 dejskive i midten af hver form. Sæt 7-9 skiver ned ved siden af hinanden i hver form i et cirkelmønster omkring 1 snegl i midten.
 
Lad kagerne hæve tildækket i 20 minutter. Pensl dem med sammenpisket æg, og bag dem i en 200° varm ovn i ca. 30 minutter. Læg alufolie over, hvis de hurtigt bliver mørke. Lad kagerne køle af på en bagerist, før du tager dem ud af formen.
 
Læs mere om: