Jordbærkage classic

jordbærkage

Jordbærkage frister altid, når jeg går forbi en bagerforretning, men de hjemmebagte er nu endnu bedre. Så overrask familien med herlig, hjemmebagt jordbærkage

Tirsdag d. 31. maj 2011 - af Camilla Zarah Lawes, Foto: Lars Ranek

Jordbærkage 6 stk:

Mørdej:

100 g koldt smør
i små terninger
50 g flormelis
100-150 g hvedemel
1 lille æg
 

Mazarinmasse:

175 g marcipan
150 g sukker
100 g smør
2 æg
50 g mel

Endvidere: 75 g mørk chokolade
 

Vaniljecreme:

1 æg
15 g majsmel
korn af ½ stang vanilje
2 ½ dl sødmælk
40 g rørsukker
2 ½ dl piskefløde
 

Jordbærkage fyld:

500 g jordbær delt i halve
 

Jordbærkage pynt:

flormelis og mynte
 

Endvidere:

tærteforme, 8 cm i diameter
lidt smør
 

Sådan bager du jordbærkage:

1. Smuldr smørret godt sammen med flormelis og mel. Saml dejen med et lille sammenpisket æg. Lad jordbærkage dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.

2. Bland marcipan og sukker til en ensartet masse. Tilsæt smørret, lidt ad gangen, og rør godt. Kom æggene i, ét ad gangen, mens du rører, og sigt melet i til sidst.

3. Rul mørdejen ud i 3 mm's tykkelse på et meldrysset bord. Smør tærteformene godt, læg dejen i, og skær kanten på din jordbærkage til. Fordel mazarinmassen ovenpå. Bag din jordbærkage i en 200° varm ovn i 15-20 minutter, til massen er fast. Lad den køle helt af. Smelt chokoladen over vandbad; pensl bunden til hver jordbærkage med den flyende chokolade, og lad det køle helt af.

4. Pisk ægget sammen med majsmelet i en gryde. Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker. Kog det hele op i ½-1 minut under omrøring. Tag cremen af varmen, når den har fået fast konsistens, og sæt den til afkøling. Pisk fløden til flødeskum, og bland det i vaniljecremen.

5. Fordel cremen på hver jordbærkage, og kom godt med jordbær på; drys med flormelis, og pynt med lidt mynte.

Vild med jordbærkage? Så prøv denne lækre jordbærtærte med mandelcreme og ribs