Jordbærkage classic

Jordbærkage frister altid, når jeg går forbi en bagerforretning, men de hjemmebagte er nu endnu bedre. Så overrask familien med herlig, hjemmebagte jordbærkage

Tirsdag d. 31. maj 2011 - af Camilla Zarah Lawes, Foto: Lars Ranek

Jordbærkage, 6 stk:

 

Mørdej:

100 g koldt smør
i små terninger
50 g flormelis
100-150 g hvedemel
1 lille æg
 

Mazarinmasse:

175 g marcipan
150 g sukker
100 g smør
2 æg
50 g mel

Endvidere: 75 g mørk chokolade
 

Vaniljecreme:

1 æg
15 g majsmel
korn af ½ stang vanilje
2 ½ dl sødmælk
40 g rørsukker
2 ½ dl piskefløde
 

Jordbærkage fyld:

500 g jordbær delt i halve
 

Jordbærkage pynt:

flormelis og mynte
 

Endvidere:

tærteforme, 8 cm i diameter
lidt smør
 

Sådan bager du jordbærkage:

Smuldr smørret godt sammen med flormelis og mel. Saml dejen med et lille sammenpisket æg. Lad jordbærkage dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
Bland marcipan og sukker til en ensartet masse. Tilsæt smørret, lidt ad gangen, og rør godt. Kom æggene i, ét ad gangen, mens du rører, og sigt melet i til sidst.
Rul mørdejen ud i 3 mm's tykkelse på et meldrysset bord. Smør tærteformene godt, læg dejen i, og skær kanten på din jordbærkage til. Fordel mazarinmassen ovenpå. Bag din jordbærkage i en 200° varm ovn i 15-20 minutter, til massen er fast. Lad den køle helt af. Smelt chokoladen over vandbad; pensl bunden til hver jordbærkage med den flyende chokolade, og lad det køle helt af.
Pisk ægget sammen med majsmelet i en gryde. Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker. Kog det hele op i ½-1 minut under omrøring. Tag cremen af varmen, når den har fået fast konsistens, og sæt den til afkøling. Pisk fløden til flødeskum, og bland det i vaniljecremen.
Fordel cremen på hver jordbærkage, og kom godt med jordbær på; drys med flormelis, og pynt med lidt mynte.