https://imgix.femina.dk/media/article/1414-hindbaerfloedekager.jpg
Mad

Hindbærflødekager med sprød nøddebund

17. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Sprøde nøddebunde med frisk hindbærmousse og et fint drys af chokolade til pynt - så bliver det ikke meget bedre
3 t og 0 min8 stk

NØDDEBUNDE

  • 200 g hasselnødder
  • 2½ pasteuriserede æggehvider
  • 100 g sukker
  • 1 spsk. hvedemel
  • 8 små tærteforme (8 cm i diamater)
  • 8 anretterringe (8 cm i diameter)

HINDBÆRMOUSSE

  • 3 blade husblas
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 75 g hindbær (fra frost, optøede)
  • 2½ dl piskefløde

PYNT

  • 50 g mørk chokolade

Opskrift - sådan laver du hindbærflødekager med sprød nøddebund

1. Rist hasselnødderne på en pande, og hak dem fint. Pisk æggehvider og sukker til en stiv masse. Vend hasselnødder i massen sammen med hvedemel. Beklæd de 8 tærteforme med bagepapir. Fordel nøddedejen i formene, og bag dem i en 200° varm ovn i 18 minutter. Afkøl helt.

2. Hindbærmousse: Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter. Pisk æggeblommer og sukker til en hvid og luftig masse. Blend hindbær med en stavblender. Vrid vandet af husblassen, og læg husblassen i en kasserolle sammen med hindbærpuréen; varm langsomt blandingen op til 45°. Tag gryden af varmen, og vend forsigtet æggemassen sammen med hindbærpuréen, lidt ad gangen. Pisk fløden til skum, og vend hindbærmassen i.

3. Sæt anretterringe omkring nøddebundene, og fordel hindbærmoussen i stålringene. Stil kagerne i køleskabet i mindst 3 timer. Løsn stålringen med en spids kniv, og løft den forsigtigt op. Pynt kagerne med hakket chokolade.

PRØV OGSÅ: Hindbær-tiramisu

Læs også