jordbaersnack
Mad

Den ultimative sommersnack er landet – og kræver kun fire ingredienser

22. juni 2023
Af Christoffer Mygind Juul
Foto: @wellnessbykay
TikTok går amok over den afkølende og sunde snack, der er perfekt i hedebølgen. Find opskriften her.

Det er vist ingen hemmelighed, at TikTok har affødt et væld af madtendenser, som har skabt cravings over hele verden.

Fra de forfriskende citrondesserter og hjemmelavede versioner af Joe & The Juices sandwiches til mere de mere tvivlsomme butterboards.

Og nu har en ny craving indtaget appen – chokoladeovertrukne jordbær vendt i græsk yoghurt, også kendt under hashtagget #strawberryclusters (jordbærklynger, red.), der i skrivende stund har over tre millioner visninger TikTok.

Og som mange andre populære TikTok-retter hædres den for både at være ultranem at lave og tilmed smage himmelsk i den bagende sol, der kalder på afkølende lækkerheder.

Den nemme snack kræver nemlig kun fire ingredienser: jordbær, yoghurt, honning og chokolade. Resultatet skulle blive en kombination af en cremet frozen yoghurt og en chokoladebar.

Sådan laver du de virale jordbærklynger

  • Skær jordbær ud i små stykker og læg dem i en skål
  • Vend dem i græsk yoghurt og tilføj honning til din smag
  • Anret herefter store skefulde i små klynger på en bageplade med bagepapir, og sæt dem på frys i et to til fire timer.
  • Smelt en god portion chokolade, og dyp de frosne jordbærklynger heri, så det er helt dækket af chokoladen.
  • Lad chokoladen størkne, og du har den perfekte sommersnack

Fordi det er en nem opskrift, er den mindst lige så nem at personliggøre. For er du ikke til jordbær, kan du skifte dem ud med hvilke som helst andre bær. Prøv for eksempel med brombær, hindbær eller havtorn.

Du kan også prøve med frugt som eksempel mango, og samtidig skifte den mørke chokolade ud med en hvid chokolade, der giver et mindst lige så lækkert og sommerligt resultat, der er perfekt at nyde i hedebølgen.

Denne artikel blev første gang bragt af ELLE.dk. Dette er en redigeret version.

Læs også