ciabatta brød opskrift
Mad

Ciabattabrød

25. juni 2021
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Ciabatta brød er lette og lækre italienske flutes, som smager bedst nybagte eller ristet. Gode til f.eks. bruschetta med tomater, svampe eller godt pålæg
20 min2 personer
Tid i alt 40 min

Fordej

  • 250 g italiensk Tipo 00-mel eller pizzamel
  • 10 g gær
  • 3 dl vand
  • 2 tsk. flagesalt (Maldon-)

Endvidere

  • ½ dl olivenolie
  • 1½ dl lunkent vand
  • 1 spsk. knuste fennikelfrø
  • ELLER tørret oregano
  • ca. 300 g italiensk Tipo 00-mel eller pizzamel

Hjemmelavede ciabattabrød

Ciabattabrød er en sikker vinder på tapasbordet, når det er hjemmelavede smager det endnu bedre.

  1. Rør fordejen til dine flutes godt sammen, og lad den stå tildækket på køkkenbordet til næste dag.
  2. Rør alle de øvrige ting i til en ret løs dej. Ælt den, så grundigt du kan, med mel på hænderne. Lad den hæve til dobbelt størrelse et lunt sted.
  3. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i det antal brød du vil lave. Vi laver to flutes. Form den til aflange brød, og rul dem spidse i begge ender.
  4. Læg dem på en melstrøet plade, og rids dine flutes dybt. Lad dem igen hæve til dobbelt størrelse.
  5. Tænd ovnen på 230°-240°. Pensl dine flutes med vand, og smid evt. også lidt vand i bunden af ovnen.
  6. Bag dem midt i ovnen i 15-20 minutter. De kan også bages på en bagesten. Afkøl dine flutes på en rist. Kan sagtens fryses.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også vores 10 hemmelige tricks, der gør din bagning meget mere succesfuld.

Læs også