Moderne smørrebrød
Aftensmad

Moderne smørrebrød

23. maj 2016Opdateret 12. april
Af Julie Hey
Smørrebrød er så dansk som noget. Rugbrød med godt pålæg og pynt i generøse mængder er det, der skal til, men i de senere år er der dukket en ny variant af det klassiske smørrebrød op – nemlig smushi. Her får du en smagsprøve.

Det skal du bruge

  • ½ rødløg
  • 50 g kraftsky
  • ½ dl kapers
  • ½ spsk. olivenolie
  • Salt, peber
  • 4 skiver rugbrød
  • Gammeldags eller jydefedt
  • 4 skiver røget rullepølse
  • 2-4 stk. flæskesvær

Fremgangsmåde

Det tager 10 min. at smørre de 4 små madder

  1. Pil og skær rødløget i små terninger.
  2. Skær skyen i terninger og vend den forsigtigt med rødløg, kapers, olivenolie, salt og peber.
  3. Halvér brødet, smør det med fedt og anret med en rullet skive rullepølse, skysalat og knust flæskesvær.

Ses flere opskrifter på smørrebrød her.

Læs også