Hjemmelavet tomatsauce
Aftensmad

Hjemmelavet tomatsauce

30. maj 2012Opdateret 12. april
af Susanne Palmqvist
Pasta med hjemmelavet tomatsauce er dejlig hverdagsmad med indbygget kærlighed. Saucen her er lavet kun på grøntsager, men fotografen var meget i tvivl om, hvorvidt der var kød i eller ej! Næ, men smagen mangler ikke noget. Også god til lasagne og andre pastaretter

Det skal du bruge (4 pers)

  • ½ kg modne tomater
  • 1 aubergine
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 groftrevne gulerødder
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 dl tør hvidvin
  • evt. 2-3 dl tomatpuré, ikke for kraftig (Passata di pomodoro)
  • ½ spsk. honning eller rørsukker

KRYDDERIER

  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. aromatisk karry
  • 1 kvist timian, hakket
  • 1 kvist rosmarin, hakket
  • 1-2 spsk. oregano friskhakket
  • 2 spsk. friskhakket persille

TILBEHØR

  • nykogt pasta og gerne en skål revet parmesan

Fremgangsmåde

  1. Skær tomaterne i store terninger.
  2. Skær auberginen i små terninger.
  3. Hak løg og hvidløg, og riv gulerødderne.
  4. Svits først aubergine, løg og hvidløg i olien i 5 minutter.
  5. Kom gulerødder og alle krydderierne (undtagen oregano og persille) ved, og steg det igen i 5 minutter.
  6. Tilsæt tomater, vin, puré og honning, og bring det hele i kog. Lad det simre under låg i ½ time.
  7. Tag låget af, og lad det koge, til saucen har en fin konsistens.
  8. Smag til med salt og peber, og vend oregano og persille i til sidst.

Se flere opskrifter på hjemmelavet sauce her.

Læs også