Katrine Hinge
Kærlighed og sex

Efter daten spurtede han hen til sin cykel og forsvandt med raketfart. Det var sidste gang, hun så ham

12. december 2023
Af Nanna Niemann
Foto: Kristina Pedersen
Da Kathrine Hinge var i tyverne, havde hun travlt med at rejse og udleve sine egne drømme, men da hun rundede de tredive, mødte hun en ny virkelighed på datingmarkedet. Nu har hun lavet podcasten “Stadig Single”.

Kathrine Hinge havde været på et par dates med den samme mand.

På første date havde de drukket litervis af øl på en bar, og de skiltes i julelysenes skær i København.

Anden date stod på gløgg-crawl, og der var lagt op til en hyggelig aften, for hun synes, de havde god kemi.

Men da de skulle sige farvel, krammede Kathrines date hende i et nanosekund, sprang op på sin cykel og forsvandt væk med raketfart.

Det var det sidste, de to så til hinanden, og episoden fik Kathrine til at tænke over datingkulturen.

Når Kathrine Hinge møder folk, hun ikke har set længe, bliver hun ofte mødt med spørgsmålet: "Nå, men har du så fundet en?”.

Til det må hun svare nej og forklare, at hun “stadig er single.”

Spørgsmålet om, hvorvidt hun har fundet en partner, fylder mere i dag, hvor hun er 33, end det gjorde, da Kathrine var i tyverne.

Dengang tænkte hun ikke så meget på at finde en kæreste. Hun ville rejse og gøre karriere. Men i takt med, at hun nærmede sig trediverne, begyndte spørgsmålet at presse sig på.

For hvad nu, hvis han ikke bare dukkede op af sig selv, ham, hun skulle have børn med?

Når Kathrine mødtes med sine single veninder, faldt snakken også ofte på datingmarkedet i trediverne.

– Hver gang vi mødtes, så var det det, vi talte om. Hvor meget det fyldte i vores liv. Hvor fedt det var på nogle punkter, og hvor fuldstændig vanvittigt hårdt det var på andre. Og hvor frustrerende den frygt for, om man aldrig nogensinde møder nogen, var.

Og sådan opstod idéen til podcasten “Stadig Single” som Kathrine Hinge er vært på. Her tager hun udgangspunkt i sine egne erfaringer på datingmarkedet.

Podcasten er til alle derude, som kan spejle sig i følelsen af stadig at være single, mens alle omkring en er i parforhold, og alle de dårlige såvel som gode ting, der følger med singletilværelsen.

Ville han være en god far?

Der skete særligt et skift, da Kathrine efter to år på Bornholm vendte tilbage til det københavnske datingmarked.

Kathrine var blevet to år ældre, og som kvinde i trediverne var det pludselig en ændret virkelighed, hun trådte ud i.

– Jeg var blevet to år ældre, så jeg var rykket lidt op i alderskategorien. Nu var jeg en kvinde på 30 og ikke en kvinde på 28. Det var en stor forskel, fordi jeg ikke længere kunne skjule, at jeg var på jagt efter noget seriøst.

Kathrine kunne samtidig mærke, at der var en forandring i de mænd, der var på markedet i hendes aldersgruppe:

– Det var som om, at selv om der stadig var nogle gode kandidater, det lyder måske fuldstændig sindssygt, så var der tyndet godt ud i udvalget.

Hendes egne kriterier til en date havde også ændret sig. Hun var villig til at gå på kompromis med nogle krav, som havde fyldt mere, da hun var yngre. Nu var en stor del af Kathrines fokus også, om en partner kunne være en god potentiel far.

– Jeg tror godt, jeg ville kunne give afkald på at have det her romantiske partnerskab med en mand og så bare vide, at han var en god far.

Men det betyder også, at hun har været på flere dates, hvor hun ikke nødvendigvis mente, at de to var et oplagt match:

– Vi har måske ikke været sindssygt tiltrukket af hinanden eller haft meget til fælles. Men det har været, fordi vi vidste, at vi var samme sted i livet.

Det biologiske ur

Udtrykket “det biologiske ur” er et, man ofte hører, når snakken falder på singlekvinder i trediverne.

Men selv om det efterhånden er en kliché, giver biologien et større tidspres som single og kvinde, end det giver mænd.

Kathrine har flere gange oplevet at date mænd, der slet ikke forstår, at hun er nødt til at tage stilling til børn, fordi hun ikke har den samme tid at løbe på.

– Jeg oplever rigtig mange mænd, der ikke har taget stilling til, om de vil have børn endnu. De tænker: "Hvis det sker, så sker det", eller at de måske gerne vil om fem år, hvor jeg tænker: "Hvis du gerne vil have børn med en jævnaldrende kvinde, kan du ikke nødvendigvis vente i fem år."

Fortællingen om det biologiske ur påvirker både, hvordan man bliver mødt som kvinde på datingmarkedet, men også hvordan andre opfatter én, siger Kathrine Hinge.

– Som kvinde kommer man hurtigt til at virke som det her biologiske ur, der bare sidder på en stol på den date. Men jeg er jo nødt til at tage stilling, og det kunne være fedt, hvis mændene også gjorde.

Og så har hun en opfordring til både mænd og kvinder, der er single i trediverne og gerne vil have børn: Få tjekket jeres fertilitet.

– Gør brug af nogle af de gratis fertilitetstjek, der er, så du kender status. For det må være frygteligt at stå som 39-årig og tro, at man har al tid i verden, og så viser det sig, at man ikke har flere æg tilbage, eller at man har sindssygt dårlig sædkvalitet.

Hendes bedste råd til andre i samme situation er at tale med andre om det og finde et fællesskab:

– Så finder man ud af, at man ikke er alene. Jeg vil næsten vædde med, at de tanker, man tænker, er der andre, der også tænker. Så det er bedst bare at sige det højt.

Hun understreger, at det er vigtigt, at man ikke går og venter på, at en partner kommer og fuldender ens liv. Hvis man har lyst til at rejse, spise eller gå i biografen, så skal man gøre det:

– Man skal ikke vente på, at der kommer en, der kan ligesom fylde den del ud.

I dag er Kathrine Hinge “stadig” single, men podcasten har givet hende mere ro. Det har hjulpet at møde andre mennesker i samme situation og tale om de ting, der fylder. Og så er hun stoppet med at gå på dates, fordi hun føler, at hun skal.

– Det hjælper mig at vide, at jeg ikke behøver gå på dates, hvis ikke jeg reelt har lyst og kan se et match.

Vil du lytte til hele serien "Stadig single"? Så find den i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også